Deze titel heeft je vast nieuwsgierig gemaakt toch? Want hoe kun je nou kunst in je interieur maken met speelgoed? Eigenlijk heel eenvoudig en dat ga ik je in dit artikel uitleggen. Pak een pen en papier, want ik ga je uitleggen op welke manieren je het kunt doen en wat je ervoor nodig hebt. Wist je bijvoorbeeld dat de Sylvanian Families ook uitermate geschikt is als kunst in huis? 

Kunst met speelgoed 

Het klinkt een beetje vreemd natuurlijk, speelgoed als kunst in je interieur, maar we zien het steeds vaker terug. Het is creatief, budgetvriendelijk en natuurlijk enorm kindvriendelijk. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar ik ga een aantal voorbeelden met je delen. Want wat kun je bijvoorbeeld met Aquabeads, LEGO, strijkkralen en Kapla? 

Schilderijen maken 

LEGO en strijkkralen zijn bij iedereen waarschijnlijk wel bekend, maar Aquabeads zijn pas sinds een aantal jaar enorm populair bij kinderen. Ik zal deze dus nog wat verder toelichten voordat ik de toepassing met jullie ga delen. Aquabeads zijn eigenlijk een soort pareltjes die aan elkaar blijven plakken als je ze nat spuit of maakt. Je kunt daarmee de tofste creaties maken. 

Dezelfde kunstwerken kun je maken met LEGO en strijkkralen. Zoek eens naar patronen voor strijkkralen en je kunt ze zo namaken. Heb je zelf een toffe foto of mooi kunstwerk dat je wilt namaken met dit speelgoed? Dan moet je even zoeken op internet naar tools waarmee je een foto kunt inzetten in pixels. Pixelart zeg maar.  Deze pixels moet je dan zelf omzetten naar kleuren van het speelgoed die daar op lijken en je kunt aan de slag.  Het is alleen nog een kwestie van tellen.

lego art

3d kunst

Het grote voordeel van die aquabeads is dat ze ook de hoogte in kunnen worden gebruikt.  Zo kun je niet alleen een plat kunstwerk maken,  maar kun je er zelfs een 3d kunstwerk van maken.  Houd je niet zo van kleuren in je interieur, dan kun je ook kapla blokjes gebruiken voor een kunstwerk.  Met een pot houtlijm kun je jouw fantasie helemaal de vrije loop laten.  Ook tof om met kapla een mooi kunstwerk voor aan de wand te maken.  Het is kunst dus je hoeft je niet aan regels te houden en kunt het helemaal naar wens maken.  Zo groot of klein als je zelf wilt. 

Sylvanian Families 

Maar wat kun je nu eigenlijk met de populaire Sylvanian Families? Eigenlijk is het heel simpel: maak een tof stilleven. Kennen jullie de film “dinner for schmucks” toevallig? Hoofdrolspeler Tim komt in contact met Barry. Laatstgenoemde is een beetje een vreemde snuiter. Precies wat Tim nodig had voor een speciaal diner. Zonder verdere spoilers te geven (hoewel de film inmiddels alweer ruim 10 jaar oud is, is het best wel een aanrader voor een leuke avond), is het meest opvallende aan de film dat Barry opgezette muizen gebruikt als kunst. Nou snap ik dat je daar waarschijnlijk weinig zin in hebt, maar met de Sylvanian Families kun je ook de tofste scènes maken.

Sylvanian Families 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar eigenlijk kun je met speelgoed vaak hele mooie dingen maken voor in je interieur. Heb je bijvoorbeeld ook mijn DIY dino lamp gezien?