Een aantal jaar geleden maakte de Urban Jungle interieurstijl zijn opmars in Nederland. Niet zo vreemd: we houden eenmaal van de natuur, alleen met ons klimaat is het niet altijd mogelijk om de natuur in te gaan (zonder een plens regen over je heen te krijgen). We halen de natuur daarom maar al te graag naar binnen. Ben jij ook een liefhebber van kamerplanten in je huis? Dan is dit artikel vast en zeker interessant voor jou. We zetten de 5 mooiste grote kamerplanten van dit moment voor je op een rijtje.

Grote kamerplanten in huis

Naast het feit dat een kamerplant een verfraaiing is van je interieur, bieden ze nog tal van voordelen voor je huis en leefomgeving. Dit zijn enkele belangrijke voordelen van het hebben van kamerplanten in huis; 

  • Luchtzuivering: Kamerplanten kunnen de luchtkwaliteit verbeteren. Ze kunnen schadelijke stoffen uit de lucht filteren (zoals formaldehyde, xyleen en benzeen). Hierdoor creëer je een gezonder binnenklimaat. 
  • Hogere luchtvochtigheid: Kamerplanten verdampen water via hun bladeren. Hierdoor gaat de luchtvochtigheid in huis omhoog. In vele huizen is de luchtvochtigheid te laag. Een droge huid, hoesten etc. zijn symptomen van een te lage luchtvochtigheid. 
  • Minder stress: De kleur groen heeft een kalmerend effect op je humeur. Daarnaast kan het verzorgen van kamerplanten ontspannend zijn. Hierdoor zal het stress helpen te verminderen. 
mooie grote kamerplanten

De mooiste grote kamerplanten 

Terug naar de essentie van dit artikel: we zouden de 5 mooiste grote kamerplanten met je delen. Tip: deze grote planten online bestellen. Dan hoef je niet te sjouwen met een grote kamerplant en is de kans op beschadiging tijdens het vervoer ook minimaal. Hieronder vind je vijf prachtige grote kamerplanten die vaak gewaardeerd worden om hun schoonheid en hun luchtzuiverende eigenschappen; 

Monstera Deliciosa

Wie kent hem tegenwoordig niet: de Monstera Deliciosa. Deze plant, ook wel bekend als de “gatenplant”, is bekend vanwege de karakteristieke split-bladeren. Een inheemse plant uit Midden- en Zuid-Amerika die direct een tropische sfeer toevoegt aan je interieur. 

mooiste grote kamerplanten

Ficus Lyrata 

Deze elegante plant heeft grote viool vormige bladeren. Deze plant staat ook wel bekend als tabaksplant en is de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit. Het is een echte blikvanger voor in je woonkamer! 

Tabaksplant

Sansevieria

Lange, rechtopstaande bladeren, dat heeft de Sansevieria (ook wel vrouwentongen genoemd). De Sansevieria is er in vele soorten. De bladeren kunnen verschillende patronen en kleuren hebben. Ze zijn enorm gemakkelijk in onderhoud en staan daarnaast bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. 

Sansevieria

Spathiphyllum 

Deze naam zal je niet direct iets zeggen, maar wanneer we je vertellen dat hij ook wel Lepelplant genoemd wordt, gaat er misschien wel een belletje rinkelen. Het is een uitstekende luchtzuiveraar die het ook goed doet in schaduwrijke plekken. Mocht je dus niet veel natuurlijk lichtinval hebben in je interieur, dan kan deze plant zeker een oplossing zijn. De witte bloemen maken de plant helemaal prachtig. 

Spathiphyllum lepelplant

Philodendron

Als laatste in dit rijtje staat de Philodendron. Deze is er in verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor de Philodendron Brasil en de Philodendron Monstera. De plant is gemakkelijk te verzorgen en ook deze plant staat – net als de Spathiphyllum – het liefste in een schaduwrijke plek. 

Philodendron

Welke van deze planten is jullie favoriet?