Omdat je hier het grootste deel van je tijd doorbrengt, zijn onze huizen niet alleen modieus maar ook functioneel! Met deze vijf tips kun je een huis ontwerpen dat niet alleen esthetisch mooi is, maar ook praktisch en handig. Je kunt van jouw huis een plek maken die echt uitdrukt wie je bent en je helpt thuis te voelen. Hierbij hoeven we de praktische aspecten niet te vergeten!

Persoonlijke spullen en decoraties die jouw persoonlijkheid en gevoel voor stijl uitdrukken zijn een manier om een woning stijlvol in te richten: je kunt hierbij denken aan sentimentele zaken als familiefoto’s, kunstwerken, verzamelingen en meubilair. Denk ook aan kussens en tapijten die bij jouw stijl passen, de muren schilderen in kleuren die je een vrolijk gevoel geven en de meubels schikken op een manier die voor jou fijn aanvoelt. 

1. Investeer in muggenschermen of horren

Horren om te voorkomen dat insecten zoals muggen je huis binnenkomen zijn overal handig, maar ze zijn essentieel in de zomer. Deze schermen voorkomen niet alleen dat muggen het huis binnenkomen, maar laten ook frisse lucht en natuurlijk licht binnen. Ze zijn een uitstekende keuze. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in vele vormen en patronen om bij elk interieur te passen, waardoor je een aantrekkelijk én handig huis hebt met een hor op maat bestellen, een huis dat vrij is van insecten én frisse lucht. Twee vliegen in één klap!

2. Maximaliseer het gebruik van beperkte ruimtes

Moet je het doen met minder ruimte in huis dan je zou willen? Er zijn veel verschillende technieken om de ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Investeer bijvoorbeeld in meubels, zoals voetenbanken met verborgen opbergmogelijkheden of eettafels die dienst kunnen doen als werkplek. 

Deze meubelstukken dienen vele doelen en zijn de investering waard. Bij een juiste interieurplanning kun je met deze meubelen meer halen uit elke plek, en het kan zelfs onverwachte voordelen opleveren in termen van bruikbaarheid. Geloof het of niet, het feit dat je om te beginnen niet veel ruimte hebt, kan resulteren in prachtige toevoegingen die nuttig zijn voor je huis!

ruimte optimaal benutten in een handig huis

3. Gebruik de verticale ruimte in huis

Het is essentieel om in kleine ruimtes zowel verticaal als horizontaal te overwegen om de beschikbare ruimte in huis efficiënt te gebruiken. Talloze dingen, zoals planken, knijperborden en hangmanden, kunnen dankzij het taakgerichte ontwerp meer doen dan extra opslagruimte bieden zonder veel ruimte in te nemen.

Het kan de woonkamer een dynamische look geven. Bovendien is een schoenenrek, of een mand een essentieel organisatiehulpmiddel dat vaak wordt gebruikt omdat het gemakkelijk toegankelijk is voor meer beperkte ruimten. 

4. Kies voor duurzame materialen in huis

Als het gaat om de inrichting en het meubilair van het huis, is het essentieel om materialen te kiezen die niet alleen modieus zijn, maar ook lang meegaan. Zoek naar meubels van massief hout of metaal, en kies voor de bekleding en raambekleding textiel van uitstekende kwaliteit dat gemakkelijk te reinigen is. Het huis zal er hierdoor niet alleen beter uitzien, maar het zal ook beter bestand zijn tegen de normale slijtage die na verloop van tijd optreedt.

5. Een persoonlijke look in huis creëren

De eerste stap zetten om je angst te overwinnen en je huis nog gezelliger te maken is een belangrijke eerste stap. Je kunt het gevoel van gezelligheid in huis vergroten door aspecten te implementeren die jouw individuele stijl weerspiegelen. De keuze is onbeperkt! Variërend van kunstwerken en foto’s van dierbaren tot verse bloemen of een mooie kleur aan de muur.

handig huis creeren met deze tips

Met een look die de persoonlijkheid en hobby’s weerspiegelt, verkrijg je een trendy uitstraling, een gevoel van gezelligheid en een knusse sfeer in huis. Als je deze vijf tips volgt, heb je binnen de kortste tijd een huis dat zowel modieus als functioneel is! 

Lees ook eens;