Als je een fijne tuin hebt naast of achter je woning, dan wil je hier natuurlijk optimaal gebruik van maken. Elke tuin hoort veel groen te hebben en een fijne plek om lekker te zitten en te genieten van de buitenlucht. Heb je al veel tuinmeubilair gezien, maar zijn er maar weinig items die je echt mooi vindt? Of heb je iets gaafs gezien, waarvan je denkt dat je het ook wel zelf kunt maken? Goed idee! We gaan direct aan de slag om jouw ideale tuinmeubilair zelf te maken. Dit is wat je nodig hebt.

Ontwerp je meubelen

Het voordeel van veel tuinmeubelen is dat ze vrij lomp mogen zijn. Ze hoeven niet perfect in elkaar te zitten en de vormen hoeven ook niet met veel precisie afgewerkt te worden. Hierdoor kan iemand zonder al te veel ervaring ook zelf tuinmeubelen in elkaar zetten. Ga eerst eens aan de tekentafel zitten en bedenken wat voor meubilair je wilt maken. Wil je een mooie set tuinstoelen of ga je liever voor een loungeset met bijzettafel? Aan de hand van je wensen kun je vervolgens inkopen gaan doen.

Koop de materialen in

Het makkelijkste materiaal om als doe-het-zelver mee aan de slag te gaan is hout. Je kunt diverse soorten tuinhout kopen waar je stoelen, tafels en nog veel meer mee kunt bouwen. Kies je soort hout zorgvuldig, zodat het lang meegaat en goed weerbestendig is. Koop het gereedschap wat je denkt nodig te hebben (of makkelijker nog, huur het bij een bouwmarkt!) en zorg dat je genoeg ijzerwaren in huis haalt. Zo kun je lekker aan de slag en hoef je niet halverwege je project nog inkopen te gaan doen. 

tuinmeubilair maken

Plan het in

De kans is groot dat je niet een groot atelier hebt waar je aan je project kunt werken. Als je geluk hebt is er plek in je garage, maar voor veel mensen zal gelden dat je hier niet de ruimte voor hebt. Je zal dit dus voornamelijk buiten moeten doen, dus plan het vooral in op een mooie dag. Je moet er ook rekening mee houden dat deze klus meerdere dagen in beslag kan nemen, afhankelijk van wat je precies wilt gaan maken. Kies dus een zonnige dag uit en zorg dat je materialen buiten genoeg plek hebben om uitgestald te worden.