Voor veel mensen is de badkamer de plek van een frisse start van de dag of afsluiting van de dag. Maar wat ons betreft hoort de badkamer vooral de plek van ontspanning te zijn. Hoe je daarvoor zorgt? We geven een aantal handige tips: 

Een badkamer hoort wat ons betreft ultieme rust en hygiëne uit te stralen voor je er echt lekker kunt ontspannen. Is dat bij jou nog niet helemaal het geval? Wellicht wel na de volgende tips. 

1. Zorg voor een schone en opgeruimde badkamer

Als het goed is kom je de badkamer over het algemeen schoner uit dan je erin bent gestapt. Maar wanneer de badkamer zelf niet echt schoon is, heb je toch het idee dat je zelf ook niet helemaal schoon (en ontspannen) de badkamer uitkomt. Zorg er dan ook voor dat je badkamer schoon en opgeruimd is en houd dit wekelijks bij. De badkamer schoonmaken is inderdaad geen leuke klus, maar zolang je het goed bijhoudt valt het echt wel mee. 

2. Zorg voor het ultieme relaxbad 

Heb je een bad in je badkamer? Lucky you! Dit is natuurlijk (voor veel mensen) de ultieme plek om lekker in te ontspannen. Wil je er écht een verwenmoment van maken? Zorg dan ook voor lekker veel badschuim, kaarsjes op de badrand, een plank om je boek of laptop met een goede serie op te zetten en een kussentje voor nek. 

Heb je geen bad in je badkamer? Trakteer jezelf dan op een opblaasbaar bad die je op z’n tijd even op kunt zetten in je badkamer (of balkon in de zomer!). 

je badkamer

3. Kies de juiste verlichting 

Het klinkt misschien overdreven, maar het juiste licht in je badkamer is echt ontzettend belangrijk. Zowel in praktische zin als op het gebied van ontspanning. Maar welke lampen kies je dan, en waar hang je ze op? Ten eerste moet je ervoor zorgen dat ze niet in de buurt van water komen. Daarnaast moet je lampen kiezen die genoeg licht geven, maar tegelijkertijd sfeervol zijn en rust uitstralen. Het beste kun je hiervoor LED spotjes inbouwen die je eventueel ook dimbaar kunt maken. Strak, praktisch én sfeervol. Oja, en een andere vorm van verlichting die ook heel belangrijk is tijdens een lekkere baddersessie: kaarsjes! Wel even goed oppassen voor eventueel brandgevaar. 

4. Natuurlijke materialen en planten

Wil je een vleugje spa-sfeer toevoegen, kies dan voor natuurlijke materialen, zoals hout en natuursteen. In het meubilair of in mooie accessoires. Ook kunnen planten niet ontbreken, maar let wel op dat je planten uitkiest die kunnen overleven in een vochtige ruimte. 

5. Geheime eucalyptustruc

De geur van eucalyptus is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de spa. Wil je die geur ook in je eigen thuisspa? Daar is een simpel trucje voor: hang een takje eucalyptus in je badkamer! Het takje zal vervolgens heerlijk geuren door de stoom die vrijkomt tijdens het douchen.  

eucalyptus