Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe garagedeur heb je vele opties om uit te kiezen. Houten garagedeuren zijn al jaren populair en dit lijkt de laatste jaren alleen maar toegenomen te zijn. Waarom kiezen veel mensen steeds vaker voor een houten garagedeur? Wij geven 5 redenen waarom ook jij een houten garagedeur zou moeten overwegen.

1. Een houten garagedeur biedt veel ontwerpvrijheid

Omdat hout een bewerkelijk product is kan er een garagedeur ontworpen worden die perfect aansluit op jouw wensen. Vrijwel alle details, zowel historische details maar ook moderne designprofileringen, kunnen worden gemaakt. Daarnaast kan een houten garagedeur in iedere gewenste kleur gespoten worden.

houten garagedeur

2. Een houten garagedeur heeft karakter

Omdat hout een natuurproduct is heeft het (onbehandeld of met een transparante lak) een warme uitstraling. Een houten garagedeur wordt vaak voorzien van diverse houten latten of planken. Doordat iedere plank of lat uniek is ontstaat er een speels effect van diverse, warme bruintinten. Dit effect accentueert de authentieke en karakteristieke eigenschappen van hout en daarmee de woning.

3. Hout is divers waardoor een unieke garagedeur ontstaat

Voor houten garagedeuren kan vrijwel iedere houtsoort gekozen worden. Doordat iedere houtsoort andere eigenschappen heeft ontstaan er zeer diverse garagedeuren. Denk hierbij aan de kleur van het hout, de nerfstructuur, vlamtekening, eventuele aanwezigheid van noesten en mogelijke natuurlijke vergrijzing over tijd.

4. Houten garagedeuren kunnen volledig geïntegreerd worden in de gevel

Door de wand te bekleden met hetzelfde hout én in dezelfde stijl als de houten garagedeur kan deze onzichtbaar in de gevel verwerkt worden. Het is hierdoor niet te onderscheiden waar de gevel ophoudt, en waar de garagedeur begint. Extra speciaal is dat de houten garagedeur uit precies hetzelfde stuk hout wordt gesneden, waardoor zelfs de naden van het hout doorlopen in de houten planken van de gevelbekleding.

houten garagedeuren

5. Houten garagedeuren kunnen aangepast worden naar huidige trends

Een houten product moet onderhouden worden maar kan daardoor ook op ieder moment aangepast worden naar een nieuwe trend. Zo kun je voor een ander soort lak kiezen of de garagedeur in een nieuwe kleur verven.

Houten garagedeuren van Different Doors

Ben je op zoek naar een nieuwe garagedeur en wil je graag meer te weten komen over houten garagedeuren? Bezoek de website van Different Doors! Zij hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen, produceren en monteren van prachtige houten garagedeuren.