Twijfel jij over het toepassen van zonwering in je huis? Stop daarmee! Er zijn namelijk genoeg redenen om te kiezen voor zonwering. Om je een beetje op weg te helpen delen wij 5 redenen om te kiezen voor zonwering!

Zonwering

Zonwering is echt een goede investering voor je woning. Of je nou op zoek bent naar zonwering in Amersfoort of zonwering in Apeldoorn, voor je de aankoop gaat doen, is het slim om je er goed op in te lezen. Er zijn natuurlijk een hele hoop verschillende typen zonwering. Je kunt kiezen voor een knikarmsysteem, een terrasscherm, een complete terrasoverkapping, een pergola, markiezen, screens, rolluiken of speciale raamdecoratie. Allemaal hebben ze hun eigen voordelen en uitstraling, maar de volgende 5 voordelen gelden voor vrijwel elk type zonwering;

1. Het hele jaar door heb je er profijt van

Ik hoor je denken: de zomer is net voorbij, wat heeft het nu voor zin om zonwering aan te schaffen? Juist in het najaar heb je er ook profijt van! De zon staat dan eenmaal wat lager en hierdoor kun je meer hinder ervaren van de zonnestralen in huis. Je hebt bijvoorbeeld meer moeite om een beeldscherm (zoals je PC in je thuiswerkkantoor) te zien. Door zonwering heb je zelf in de hand in welke hoeveelheid je zonlicht toe laat in je woning.

2. Het houdt de hitte buiten in de zomer

Met de huidige energie- en gasprijzen, kijken we vooral naar de korte termijn en proberen we deze winter zo goed mogelijk door te komen. De verwachting is echter niet dat de prijzen ooit weer naar het niveau dalen van voor deze periode. In de zomer deed je wellicht heel enthousiast een airco aan in elke ruimte of liet je ventilatoren uren draaien om een beetje verkoeling in huis te krijgen. Door zonwering aan te schaffen, blijft de zon buiten waardoor ook de hitte buiten blijft.

3. Meer privacy in huis

Heb jij buren die erg nieuwsgierig zijn en nauwlettend in de gaten houden wat jij de hele dag aan het doen bent? Of woon je op een plek waar veel mensen langs lopen? Dan kan zonwering je ook nog eens extra privacy bieden.

Hopman-26-min-1536x1002

4. Extra mooie uitstraling aan het exterieur van je woning

Je kunt natuurlijk kiezen voor screens, een knikarmscherm etcetera. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor markiezen. Jaren 30 woningen (of andere oude karakteristieke huizen) zijn enorm populair. Je kunt een oud pand extra karakter geven door deze uit te breiden met markiezen. Niet alleen mega praktisch tegen de zon, maar ook nog eens super decoratief. Een huis zonder zonwering kan kaal ogen, maar door zonwering krijgt deze direct een luxere uitstraling en sfeer.

5. Het zorgt voor een hogere woningwaarde

Wellicht wil je nog niet verhuizen, maar zonwering werkt wel waardeverhogend. Het is daarmee echt een goede en slimme investering voor je huis en zo heb je bij de verkoop van je woning ook nog eens profijt van je aankoop van zonwering. Potentiële kopers zien de meerwaarde er van en het maakt je woning des te meer instapklaar. Die investering hoeven de nieuwe bewoners in ieder geval niet meer te doen.