De zon laat zich gelukkig al steeds meer zien. We zijn toe aan de lente, de zomer, de warmte van de zon en vooral heerlijk buiten zijn. Hoog tijd om je tuin klaar te maken voor deze heerlijke maanden. Ruim je tuin op, maak je planten en bloemen klaar, geef je tuinset een opknapbeurt en koop leuke nieuwe accessoires voor je tuin. Heb jij bijvoorbeeld al een mooi buitenkleed? Buitenkleden maken je tuin, terras of veranda direct een stuk sfeervoller. Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een mooi buitenkleed? Dat delen we in dit artikel!

Buitenkleden

Buitenkleden maken helemaal hun opmars en zijn super trendy in 2024! Niet zo vreemd, je voegt namelijk direct sfeer toe aan je buitenruimte. Het neerleggen van een kleed bakent niet alleen een hoekje af (waar je tuinset of loungeset bijvoorbeeld staat), het zorgt ook direct voor een huiselijke sfeer. Juist dat binnengevoel naar buiten brengen is dé trend op het gebied van tuinen voor dit jaar. Heerlijk je schoentjes uit en op je blote voeten naar buiten!

Waar moet je op letten?

Hoewel veel mensen een normaal binnenkleed mee verhuizen naar buiten in de zomer, is dit zeker niet aan te bevelen. Zelfs als de ruimte overkapt is en daardoor droog blijft, kan het weer in je kleed trekken. Daarnaast zijn die vloerkleden amper schoon te krijgen. Kies daarom voor een echt buitenkleed. Dankzij de materialen die verwerkt zijn in buitenkleden, zijn de kleden bestand tegen regen, hagel, maar ook zonlicht (je wilt immers niet dat je kleed verkleurd).

buitenkleed

Wat is de juiste afmeting?

Niet alleen het juiste materiaal is belangrijk bij het uitkiezen van het beste tuinkleed, je moet ook de juiste afmeting kiezen. Je wilt dat het kleed groot genoeg is, maar ook niet buiten proportie is. Over het algemeen geldt dat een iets groter kleed de ruimte meer samenbindt en een gevoel van harmonie creëert. Kijk daarom niet alleen naar de meubels die er op komen te staan, maar ook naar de totale ruimte van bijvoorbeeld de overkapping, het balkon of terras.

Stijl en ontwerp

Natuurlijk is het ontwerp en de stijl ook belangrijk van het buitenkleed. Gelukkig zijn er bij Flycarpets buitenkleden verkrijgbaar passend bij elke interieur/exterieur stijl. Overweeg een kleurenschema, patroon of textuur van het kleed terug te laten komen in de rest van de buitenruimte. Kies bijvoorbeeld voor bijpassende tuinkussens of sierkussens. Je kunt kiezen voor een ingetogen kleed in natuurlijke tinten, of kies voor een blikvanger met een opvallend patroon.

buitenkleden