De beste aankoop van afgelopen jaar is voor mij – zonder twijfel – de steelstofzuiger! Toen we een groter huis kochten (ruim 200 m2 woonoppervlakte) wist ik dat ik geen stofzuiger met een snoer wilde. Ik moest dan namelijk zo vaak mijn stekker loskoppelen en weer inpluggen op een andere plek. Ik kocht daarom van mijn de centen die ik had gekregen voor mijn 31e verjaardag een steelstofzuiger. Het is waar wat ze zeggen: dertigers worden blij van hele vreemde dingen! Twijfel jij nog over het aanschaffen van een steelstofzuiger? Ik geef je 5 redenen om te kiezen voor een steelstofzuiger!

Steelstofzuiger

Het aanschaffen van een steelstofzuiger is een duurzame en slimme beslissing. Het biedt enorm veel voordelen. Tegenwoordig heb je ze van allerlei merken en in allerlei prijsklassen. Zo is het voor iedereen toegankelijk. Ze zijn enorm gebruiksvriendelijk. Geen smoesjes meer voor de man des huis dus! Welke voordelen de steelstofzuiger allemaal biedt? Dat lees je hieronder;

Reden 1: Gigantisch bereik

Zoals gezegd is het bereik van een steelstofzuiger vele malen groter dan van een stofzuiger met een snoer. Je kunt zo ver lopen als je zelf wilt. Naar stopcontacten hoef je ook niet te kijken. Ideaal dus. Je moet natuurlijk wel rekening houden met de accu. Die kan namelijk wel leeg raken.

Reden 2: Twee in één functie

Een ander groot voordeel van een steelstofzuiger is dat je hem kunt uitbreiden met allerlei opzetstukken. Zo kun je jouw steelstofzuiger dus binnen enkele seconden omtoveren tot een kruimeldief. Doordat je geen snoeren hebt, pak je de steelstofzuiger ook veel sneller. Even iets snel wegzuigen en weer opbergen.

Reden 3: Lichter en compacter

Doordat een steelstofzuiger geen snoer heeft en geen zak vol met stof is deze vaak een stuk lichter dan een normale stofzuiger. De meeste normale stofzuigers wegen namelijk rond de 7 kilo en een gemiddelde steelstofzuiger slechts 3,5 kilo. Daarnaast is hij ook nog eens compacter. Vooral voor het opbergen van je stofzuiger is dit enorm handig. De steel en de opzetstukken bewaar je op een aparte plek, en de stofzuiger zelf hang je op de lader. Zo heb je amper ruimte nodig.

steelstofzuiger kopen

Reden 4: Makkelijk en snel te gebruiken

Zoals reden 2 en 3 aangeven is het een enorm gemakkelijk ding. Daarom pak je hem veel sneller. Bij een enkele kruimel kun je hem er dus al bij pakken. Dat zou je bij een normale stofzuiger zeker niet doen. Hierdoor blijft je huis dus een stuk schoner!

Reden 5: Geen vieze stofzuigerzakken

Natuurlijk kon je dit ook al bereiken met een zakloze stofzuiger, maar het is dan ook zeker een voordeel van een steelstofzuiger. Niet meer zo’n vieze stofzuigerzak vervangen (met het risico dat het stof alsnog door je hele huis ligt wanneer dat eventjes niet zo soepel gaat).

Genoeg redenen dus om te kiezen voor een steelstofzuiger! Ben jij al overtuigd? Lees anders ook even mijn andere schoonmaaktips!