Wanneer je jouw tuin gaat ontwerpen of je bestaande tuin gaat voorzien van een upgrade, mogen deze 5 items zeker niet ontbreken in jouw tuin. Benieuwd over welke elementen ik het heb? Lees snel verder en ga aan de slag!

Elementen die niet mogen missen

Natuurlijk is de ene tuin de andere niet. Waar iemand beschikt over een ruime tuin met een oppervlakte van 100 m2 is natuurlijk veel meer mogelijk dan wanneer je het moet doen met een postzegeltuintje. Desalniettemin kun je de volgende elementen altijd toepassen. Je moet ze alleen aanpassen aan jouw tuin en wensen. De volgende vijf items worden vaak als essentieel beschouwd in een goed onderhouden tuin;

#1 Planten en bloemen

Een tuin hoort groen te zijn. Anders kun je net zo goed binnen gaan zitten. Bloemen, planten, bomen en struiken maken de mens nou eenmaal blij en voegen daarnaast schoonheid en diversiteit toe aan je tuin. Kijk goed welke planten en bloemen het goed zouden doen in jouw tuin. Hou rekening met het klimaat en de bodemomstandigheden, maar kijk ook naar hoe lastig de plant is in onderhoud in vergelijking met jouw groene vingers. Heb je een tuin met veel schaduw of juist veel zon? Kies hier dan ook de juiste beplanting op.

#2 Een heerlijke zitplek in jouw tuin

Natuurlijk moet je ook een comfortabele zithoek creeeren in jouw tuin. Kies voor tuinmeubilair die comfortabel is. Je kunt natuurlijk kiezen voor een zithoek op een terras of een zithoek onder een boom, maar wil je echt genieten van het buitenleven in onze Nederlandse klimaat, dan is een zithoek onder een veranda de beste keuze.

jouw tuin veranda

#3 Een groen grasveld of gazon

Een grasveld in jouw tuin is niet alleen decoratief en mooi, het is ook nog eens geschikt voor verschillende activiteiten. Zo kun je er picknicken, lekker spelen of zonnebaden. Een groen gazon vergt natuurlijk wel wat onderhoud. Zo moet je regelmatig maaien en bemesten om het gezond te houden. Wil je wel de voordelen van een gazon, maar heb je weinig tijd of zin in het onderhoud dan kun je uiteraard ook kiezen voor kunstgras.

grasveld in jouw tuin

#4 Verlichting

Wil je ook tijdens de avonden genieten van je tuin, dan is verlichting essentieel. Je kunt paden verlichten, bomen accentueren met spots etcetera. Naast het feit dat verlichting je tuin er mooi uit laat zien in de avond, zorgt het ook voor een stukje veiligheid!

prikkabel led verlichting

#5 Water in jouw tuin

Een waterelement mag ook niet ontbreken in jouw tuin. Stromend water is een geluid wat een ontspannend effect op onze gemoedstoestand heeft. Daarnaast trekt water vogels en andere dieren naar je tuin. Je kunt groots denken door het aanleggen van een vijver, maar je kunt ook een klein fonteintje maken in een plantenbak. De keuze is aan jou!