Het gras is altijd groener…
Is dit herkenbaar voor jou? Dan moet je echt even de volgende 5 handige tips lezen. In no-time heb jij ook weer een groen gazon in je tuin!

Tips voor een groen gazon

Wij willen kunstgras laten leggen in het nieuwe huis. De reden hiervoor is dat ik gewoonweg niet zulke groene vingers heb en ik enorm bang ben voor een geel gazon. Toen ik, ter oriëntatie, toch even opzocht hoe je een gazon het beste groen kunt houden, leek het echter niet zo heel lastig.

Tip 1: Grasmaaien

Het belangrijkste is dat je het gras goed maait. Belangrijk is dat je het gras niet te kort maait. Kort gras is namelijk vatbaar voor uitdroging. Heb je een nieuw gazon dan moet je eerst wachten tot het gras 10 cm hoog is. Maai ook alleen als het gras droog is. Tot slot is het belangrijk een grasmaaier met scherpe messen te gebruiken.

groen gazon
@home.of.ivy

Tip 2: Verticuteren

Waarschijnlijk heb je vast eens gehoord van deze term, maar weet je ook wat het is? Mos, samen met grasresten van het maaien en onkruid, vormen een laag over je gras. Hierdoor kunnen voedingsstoffen, zuurstof en water niet voldoende naar de wortels. Door kleine sneetjes in het gras te maken is dit weer wel mogelijk.

Tip 3: Water geven

Met de hittegolven van de laatste jaren in Nederland, is het soms nodig om je gras extra water te geven om ervoor te zorgen dat je gras niet verdord. Geef het gras ongeveer één keer per week water bij voorkeur in de ochtend of avond. Hierdoor kan de zon het natte gras niet verbranden en het water verdampt minder.

gras
@uniekhuisje

Tip 4: Bemesten

Ook heeft je gazon drie keer per jaar mest nodig. Heb je kale plekken of mos op je gazon? Dit is een teken dat je gazon echt meer voedingsstoffen nodig heeft. Je bent dan dus eigenlijk al te laat. Zorg dat je het drie keer poer jaar doet, dan voorkom je deze kwalen aan je gazon.

Tip 5: Kalk strooien

Een goede zuurgraad is nodig voor een mooi groen gazon. Doe een grastest om te controleren of de zuurgraad van de bodem in je tuin in orde is. Kalk kan helpen bij het krijgen van een goede zuurgraad. Dit wordt aan het begin van het jaar gestrooid. Laat je informeren!

Lijkt het je toch te lastig om het gazon groen te houden? Dan kun je natuurlijk ook gewoon kunstgras bij Topkunstgras.nl bestellen. Dat blijft altijd groen.

Heb je mijn blog ook al gelezen over onze plannen met de nieuwe tuin?