Nu we een nieuw huis hebben kunnen we ook alvast fantaseren over een nieuwe tuin. We gaan van een ienimini tuintje naar een tuin van 25 meter diep. Tijd om eens na te denken over wat we hier precies mee willen.

Kapschuur

Laat ik beginnen met de grootste wens: we willen een grote kapschuur aan het einde van onze tuin. Hier kunnen we heel wat zomeravondjes vertoeven. We hebben al even wat onderzoek gedaan naar de mogelijkheden, maar weten nog niet precies of we hem zelf gaan bouwen of kant-en-klaar laten zetten. Gelukkig is Jim enorm handig en hebben we genoeg gereedschap. Mochten we een aantal benodigdheden nog niet hebben dan kunnen we deze altijd nog aanschaffen. We hebben straks immers toch een veel grotere schuur.

Tip: Gereedschap nodig?
Gebruik de website van Kickassliving.nl. Zij hebben een handig overzicht met de beste gereedschappen. Zo zie je bijvoorbeeld heel eenvoudig welke boormachine de beste koop is.

Groen, groener, groenst

Een andere grote wens van ons is een groot groen veld. Zeker nu de kindjes nog klein zijn, kunnen ze niet genoeg speelruimte hebben. Toen we tijdens een bezichtiging aan een ander huis een kunstgrasveld zagen, wisten we zeker dat dat de perfecte keuze is voor ons. In de hete maanden kunnen we er dan gewoon een zwembad op kwijt zonder dat we bang hoeven te zijn dat het voetbalveld de overige maanden niet meer te gebruiken is. We willen een groot veld maken en deze opsplitsen in 3 “kamers”. De eerste voor de trampoline en schommel, de tweede voor een voetbalveld en de derde gewoon als veldje.

nieuwe tuin

Mooie schutting en muren

Ook willen we te zijner tijd de schutting vervangen. Het liefste heb ik zwart rabat, maar wellicht kunnen we samen met de buren een schutting zetten om kosten te besparen en dan moeten we ook even kijken naar hun wensen natuurlijk. Al onze bijgebouwen hebben andere stenen dus waarschijnlijk gaan we die wit schilderen met een zwarte spatrand. Ik vind zwart en wit altijd erg mooi combineren met het groen van planten en natuurlijk past dat ook goed bij onze smaak.

Veel planten

Natuurlijk moeten er ook veel planten in. Welke we precies gaan kiezen, weten we nog niet. Wel heb ik al een klein lijstje samengesteld met favorieten. Zo wil ik een aantal leibomen, een paar grote witte hortensia’s en siergrassen. Tips zijn altijd welkom voor andere mooie planten!

Heb je mijn andere tuinblogs ook al gelezen?