Wooncomfort wordt steeds belangrijker. Door de drukte van elke dag hebben we er steeds meer nood aan om een huis en thuis te creëren waar we helemaal tot rust kunnen komen en waar we bovendien alle comfort vinden om dit ook te kunnen doen. Bij het bouwen of verbouwen staat wooncomfort centraal en zijn we bereid daarin te investeren. Met de onderstaande tips, geven we je alvast een goed idee van hoe je dit kan realiseren.

Isolatie

Investeren in goede isolatiematerialen en zoals een rolluik, kent tal van voordelen die het wooncomfort een flink stuk verhogen en bovendien een besparing met zich meebrengen wat ook niet onbelangrijk is. In de koude maanden laat het toe de opgewekte warmte langer binnen het houden, op warme dagen helpt het net om de warmte voor een groot stuk buiten te houden. Aangename temperaturen om in te vertoeven en een daling van de energiefactuur maken de investering in goede en kwalitatieve isolatie tot een meerwaarde voor elke woning. Naast het aanbrengen van isolerende materialen op muren, vloeren en plafond heeft ook een rolluik een prima isolerende werking.

Privacy

Een thuis moet altijd een plaats zijn om afgesloten van de buitenwereld te kunnen genieten van rust en privacy. Dit kan natuurlijk niet als iedereen zomaar de woning en tuin kan binnenkijken. Het plaatsen van een omheining rond de tuin en van rolluiken aan de woning lossen dit probleem snel en doeltreffend op. Een rolluik heeft niet alleen de positieve eigenschap om de privacy van de bewoners te verhogen, maar rolluiken werken bovendien ook isolerend en houden geluiden van buiten voor een groot stuk weg uit de woning.

wooncomfort

Slimme toestellen

Door het installeren en gebruiken van slimme toestellen wordt het leven thuis een heel stuk comfortabeler. Ruimtes worden doelgericht op de juiste temperatuur gebracht, verlichting wordt slim ingezet en apparaten doen wat ze moeten op precies het juiste moment. Ook hier worden een grote mate van wooncomfort gecombineerd met een verlaging van het energieverbruik en dus ook van de jaarlijkse kostprijs ervan.

Onderhoud

De tijd die we thuis kunnen doorbrengen, willen we niet volledig moeten opofferen aan poetsen en onderhoud. Door een slimme indeling van de woning, de keuze van de goede materialen en het creëren van voldoende ruimte en bergruimte kan die tijd ingekort worden. Kiezen voor vrijstaande meubelen zoals een hangtoilet en een vrijstaand bad laten toe snel en makkelijk te poetsen, een vloer die leeg is, is snel even gepoetst en bergruimtes bieden de mogelijkheid overtollige zaken uit het zicht te houden.

Het wooncomfort in een woning verhogen, het klinkt moeilijker te realiseren dan het in werkelijkheid is. Een rolluik installeren, isolatie aanbrengen, slimme toestellen inzetten en een doordachte indeling van de woning brengen al een hele verbetering op dat vlak zonder dat het om echt ingrijpende veranderingen en aanpassingen gaat. Bij het bouwen van een nieuwbouwwoning worden met deze zaken vaak al rekening gehouden in het ontwerp, bij het verbouwen kan de architect of aannemer dit integreren in de plannen. Naast de drukte en verplichtingen die elke dag met zich meebrengen, verdient iedereen het een thuis te hebben waar rust en comfort een centrale plaats innemen.