Om maar meteen met de deur in huis te vallen: zelf heb ik nog geen overgordijnen. Met de verhuizing 4 maanden geleden, wisten we nog niet zeker of we overgordijnen wilden in ons huis, inmiddels weet ik dat wel zeker! Overgordijnen maken een interieur warmer en sfeervoller. Hoe je de juiste gordijnen kiest? Ik deel vandaag 4 handige tips!

Tip 1: Kies niet voor standaard

Het ziet er misschien enorm aantrekkelijk uit: die kant-en-klaar gordijnen bij een budget winkel. Toch moet je er niet voor zwichten. Ieder huis en ieder raam is uniek dus laat je gordijnen op maat maken. Zo kun je exact de lengte bepalen (niet iedereen wil hem op dezelfde hoogte hangen) en weet je zeker dat je 100% tevreden bent over het eindresultaat. Overgordijnen op maat kun je eenvoudig online bestellen. Vaak staat er een beschrijving bij hoe je alles op moet meten. Zo kan het zeker niet fout gaan.

gordijnen

Tip 2: Vraag stalen aan

Als je dan toch op internet je gordijnen gaat bestellen, kun je net zo goed eerst even een aantal stalen aanvragen. De hoeveelheid licht in de ruimte kan namelijk enorm veel invloed hebben op de uiteindelijke kleur van het gordijn. Ook kun je dan eenvoudig een aantal stalen naast elkaar leggen om te kijken welke kleur en stof jou het meeste aanspreekt. Soms kun je de stalen eenvoudig online bestellen, maar anders kun je natuurlijk ook altijd even contact opnemen met het bedrijf om een staal op te laten sturen.

Tip 3: De juiste kleur

Welke kleur het beste past bij jouw interieur, kan ik uiteraard niet vertellen. Dit is smaakgevoelig en uiteraard ook afhankelijk van alles wat je al in je interieur hebt. Kies je voor naturel tinten dan maak je een veilige keuze, want deze passen vrijwel altijd bij je interieur. Wil je gaan voor een gewaagde kleur: dit is ook zeker mogelijk. Kies dan bijvoorbeeld voor een combinatie met zachte (naturel) glasgordijnen om het contrast te benadrukken.

overgordijnen

Tip 4: De lengte

Over de perfecte lengte voor gordijnen zijn er vele verschillende meningen. De ene stylist zegt dat overgordijnen altijd moeten rusten op de vloer en juist een klein beetje moeten draperen. De andere stylist zegt juist dat hij net van de vloer af moet hangen. Deze laatste wordt dan ook nog steeds het vaakst toegepast. Natuurlijk bepaal je helemaal zelf wat jouw ideale lengte is!

En nu ga ik snel zelf overgordijnen aanschaffen!