De herfst is aangekomen in ons landje.  Ik ben alweer een aantal keer tot op het bot toe natgeregend en de straten liggen alweer vol met gevallen blaadjes. Het is daarom ook weer de tijd van het jaar om binnen aan de slag te gaan. Het is niet voor niets oktober woonmaand. We gaan het weer gezellig maken.  Hoe je dat het beste kunt doen en welke tafeldecoratie helemaal past bij dit seizoen? Ik deel het in deze blog.  Daarnaast deel ik ook mijn nieuwe herfst tafeldecoratie! 

Mijn nieuwe tafeldecoratie 

Laat ik beginnen mijn nieuwe aanwinsten van Sissyboy Homeland met jullie te delen.  Ze passen perfect bij dit seizoen (dat zal later ook terugkomen in deze blog). Ik bundel graag mijn woonaccessoires in groepjes bij elkaar om het niet te rommelig te maken.  Ik koos daarom voor een aantal accessoires die perfect bij elkaar passen en helemaal voldoen aan herfst tafeldecoratie: 

  • Een houten taartplateau van Bloomingville 
  • Amberblokjes (echt een aanrader) 
  • Jasmijnblokjes (ook echt heerlijk en iets lichter dan de geur van amber) 
  • Een rustiek fotolijstje op standaard met een afbeelding van vogels
herfst tafeldecoratie

Tip 1: Gebruik warme kleuren 

Waar we in het voorjaar vooral lichte kleuren in huis halen, mogen nu de warmere kleuren weer tevoorschijn komen.  Dat zie je dus ook terug in mijn gekozen decoratie.  Bruintinten zijn enorm populair in de herfst.  Daarnaast mag het allemaal wat donkerder. Ook het zwart mag dus weer gezien worden! Houd je wel van kleur in huis, dan kun je ook kiezen voor een mooie okerkleur,  een diepe roodtint, warm groen of oranje/terra. 

lijstje vogels

Tip 2: De geuren van de herfst

Geuren mogen ook echt niet ontbreken bij dit seizoen. De herfst doet je waarschijnlijk denken aan een heerlijke boswandeling of een heerlijk stoofpotje in de keuken. Roep deze associaties extra op door deze geuren na te bootsen in je interieur. 

In mijn aroma diffuser doe ik nu ook echt geuren die passen bij de herfst.  Kaneel, sandelhout, amber en vanille zijn echte geuren van dit seizoen.  Je kunt dit natuurlijk ook doen met geurkaarsen.

aroma diffuser

Zelf ben ik sinds een tijdje ook helemaal fan van geurblokjes. De welbekende amberblokjes hebben hun intrede al gemaakt en worden steeds populairder. 

amberblokjes

Tip 3: Sfeervolle Verlichting 

Nu het weer donkerder wordt, moet ook aan verlichting gedacht worden. Ga voor een mooie sfeervolle lamp of ga voor de klassieke kaarsen in een windlicht. Dat doet het altijd goed.  Zelf zet ik het liefste het hele huis vol met kaarsjes. Buiten het feit dat het licht en gezelligheid geeft,  komt er ook warmte vanaf en dat kunnen we wel gebruiken nu de gasprijs zo hoog is. 

tafeldecoratie