Hotel chique interieurs zijn enorm populair op dit moment. Niet zo vreemd, we zijn de laatste jaren heel wat hotelbezoekjes misgelopen en creëren dat luxe gevoel dan ook graag bij ons thuis. Hoewel het inrichten van een hotel chique interieur vrij lastig kan zijn, is het inrichten van een hotel chique eetkamer in slechts 3 simpele stappen te bereiken. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Hotel chique eetkamer

Voor we aan de slag gaan is het handig de kern van Hotel Chique wat beter te begrijpen. De naam verraadt het al een beetje: het interieur moet een hotelgevoel bij je oproepen. Kenmerkend daarvoor zijn luxe materialen, rijke kleuren (zoals goud) en rust en eenvoud. In een hotelkamer staan nou eenmaal ook geen 100 woonaccessoires uitgestald. Met dit in je achterhoofd zijn de volgende 3 simpele tips eenvoudig te bereiken en zie je al snel dat je een hotel chique eetkamer aan het inrichten bent.

hotel chique

Tip 1: Verlichting

De verlichting is enorm belangrijk voor een hotel chique interieur. Zelfs als het licht is buiten, kan de verlichting een sfeervolle touch toevoegen aan de inrichting. De verlichting moet een luxe uitstraling hebben en mag best opvallend zijn. Kies bijvoorbeeld voor mooie design lampen zoals die van Tonone. Het zijn stuk voor stuk echte eyecatchers.

Tip 2: Eettafel en stoelen

Naast het kiezen van de juiste verlichting is het aanschaffen van de juiste eettafel en eetstoelen cruciaal voor de sfeer in de eetkamer of eethoek. Kies voor kwaliteit. Kies voor een mooi marmeren tafelblad of kies voor een rustige walnootkleur. Ook donkere kleuren als zwart passen perfect bij de hotel chique sfeer. Ook op de stoelen moet je niet besparen. Kies voor luxe stoelen met een handleuning of draaibare stoelen. Velvet zorgt voor een extra luxe uitstraling en daarnaast zorgen velvet stoelen ervoor dat het geheel een minder harde uitstraling heeft

hotel chique eetkamer

Tip 3: Tafeldecoratie

Zoals gezegd is een hotel chique interieur vrij rustig. Dat maakt de tafeldecoratie ook een stuk gemakkelijker. Kies voor groots! 1 grote vaas midden op tafel met een uitbundige bos zijdebloemen bijvoorbeeld. Ook een lege vaas volstaat al. Ook kun je ervoor kiezen een mooie kandelaar neer te zetten. Hoe dan ook: zorg voor een mooie, grote centerpiece!

Wat vind jij van een hotel chique eetkamer?