Het is een heerlijke lente en de zomer staat voor de deur. Tijd om lekker van je tuin te genieten. Een tuin heeft ook tijd en aandacht nodig, dus een aantal tips om dit bij te houden komen altijd van pas. 

Maai het gras 

Gras moet regelmatig gemaaid worden om mooi en in leven te blijven. Doe je dit niet, dan zal de dichtheid van het gazon afnemen en zal het wortelsysteem minder worden. Ook kunnen onkruid en insecten schade aanrichten. Als het nodig is om te maaien, doe het dan op droge dagen. Het doel is om het hele jaar door een constante hoogte te behouden. Klinkt dit nu al als veel werk? Je kunt ook kiezen voor kunstgras, bijvoorbeeld van https://www.gardensense.nl/. Hou ook altijd het onkruid in de gaten en geef planten in potten water als het warmer wordt. Bijkomend voordeel van deze taken is dat je, naast een gezondere tuin, ook wat beweging en vitamine D krijgt. 

Een moestuin

Het is nooit te laat om je eigen groenten en fruit proberen te kweken. Hier kun je ook veel gezondheidsvoordelen uit halen. Het kweken van je eigen voedsel kan er ook voor zorgen dat je geïnteresseerd raakt in de oorsprong van je eten en ervoor zorgen dat je betere keuzes maakt. Ook als je al ervaring hebt met een moestuin valt er nog genoeg te leren. Er zijn tal van hulpmiddelen beschikbaar voor beginners en meer ervaren groenten en fruittelers. Je kunt vele boeken vinden en natuurlijk staat ook het internet en sociale media vol met tips om van je moestuin een succes te maken. 

van je tuin te genieten

Buiten relaxen 

We weten allemaal dat buiten sporten gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Wat misschien niet zo voor de hand ligt, is dat gewoon buiten zijn zonder sporten ook heel gezond is. Gewoon buiten zijn en tot rust komen, geniet van de omgeving en kijk naar een mooie vlinder. Als je niet de gewoonte hebt om vaak in de tuin te zijn, kun je daar eenvoudig mee beginnen. Laat het weer het toe? Ga dan lekker buiten eten, een boek lezen of een kop thee drinken. Een comfortabele tuinstoel of bank en als het echt warm is genoeg schaduw en je hebt een heerlijke plek. Blader eens door een tijdschrift voor inspiratie. Of maak een moodboard en maak deze zomer een plek in je tuin waar je heerlijk kunt zitten. Voeg leuke kussentjes toe en hang een paar mooie solar lampen op, dan lijkt je tuin ineens een andere plek. Er is genoeg te doen om je tuin je favoriete plek te maken, of je nu besluit om kunstgras te kopen of een moestuin te beginnen. Dan hoef je alleen nog maar te wachten op prachtig weer en heerlijke zomeravonden zodat je nu extra kan genieten van je mooie tuin!

loungeset om van je tuin te genieten

Lees ook eens; Creëer een oase van rust: tips voor het rustig genieten van je tuin