Groen is de toekomst! Als bedrijf is het belangrijk om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. We merken dat veel bedrijven het toch lastig vinden om dit te doen, simpelweg omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Als jij je hierin herkent, is deze blog precies waar je naar op zoek bent. We geven je drie manieren om te verduurzamen. Get inspired!

1. Recyclen

Laten we beginnen met de basics, namelijk recyclen. De kans dat jij in je bedrijf overal prullenbakken hebt staan, is groot. Je wil natuurlijk geen troep! We raden aan om deze prullenbakken te vervangen door recyclingbakken. Hier kan je personeel hun troep ook weggooien, alleen wordt ze gevraagd om dit in een bepaalde bak te doen. Je scheidt het afval automatisch, waardoor materiaal dat gerecycled kan worden, opnieuw gebruikt kan worden. 

Tip: geef je personeel een voorlichting over waarom je recyclet. Hierdoor wordt het meer gerespecteerd en daardoor ook beter uitgevoerd.

verduurzamen met je bedrijf

2. Duurzaam verzenden

Pak jij je producten nog in plastic zakken? Wist je dat het gebruik van plastic schadelijk is voor het milieu. Een trend die we in veel bedrijven zien voor komen, is het gebruik van papieren zakken of dozen. Deze zijn minder schadelijk en daardoor beter voor het milieu. Door met je bedrijf na te denken over alternatieve verpakkingsmogelijkheden, werk je snel richting een beter milieu. Het gebruik van dozen is voor vrijwel elk product een mogelijkheid en daarom een echte aanrader voor jouw bedrijf.

duurzaam bedrijf

3. LED-verlichting

Heb jij een groot bedrijfspand? Voor je bedrijf is dit vaak een groot teken, maar voor je ecologische voetprint misschien minder. Als jij geen gebruik maakt van LED-verlichting, gebruik je namelijk veel energie. Dit wordt afgestoten, wat negatieve milieukundige gevolgen heeft. Door je bedrijven vol te hangen met ledlampen, bespaar jij tot 90% van deze energiekosten. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar dus ook voor het milieu. 

Dat het gebruik van ledlampen niet ten koste hoeft te gaan van de sfeer in je bedrijf, bewijst LEDlampenkopen.nu. Wil jij ledlampen kopen, of weten hoe je deze verlichting sfeervol in je bedrijfspand verwerkt, neem dan gelijk een kijkje op hun website!