Thuiswerken is tegenwoordig steeds vaker de norm aan het worden en niet geheel zonder reden, want het biedt ongelofelijk veel voordelen! Flexibele uren, geen files en minder afleiding en ruis van iedereen op kantoor. Kortom, een of meerdere dagen werken vanuit huis is voor velen een hele prettige manier. Maar dat je werkt op een plek die voor jou comfortabel is, betekent niet dat je werkplek minder georganiseerd en ergonomisch moet zijn dan op kantoor. Om ervoor te zorgen dat je productief, geconcentreerd en comfortabel blijft terwijl je thuis werkt, is het belangrijk dat je je thuiskantoor goed organiseert en inricht. Denk hierbij aan een verstelbaar bureau met ergonomische bureaustoel voor de beste zithouding. En aan handige opbergsystemen die je kantoor opgeruimd en georganiseerd houden. 

Organiseer je ruimte 

De eerste stap om een overzichtelijke en ergonomische werkplek in te richten is ervoor te zorgen dat alles georganiseerd is. Dus ook het meubilair en de accessoires zoals lampen, raamdecoratie, kasten en zelfs planten. Zorg ervoor dat je alle noodzakelijke dingen binnen handbereik hebt. Dit kan betekenen dat je bepaalde meubels dichter bij elkaar plaatst, zodat je niet voorover hoeft te leunen of ver hoeft te reiken om erbij te kunnen. Het betekent ook je bureau schoon en opgeruimd houden, zodat al je essentiële dingen een vaste plek hebben. Als het gaat om het plaatsen van meubels, zorg er dan voor dat alles zo staat dat er genoeg ruimte is om vrij te bewegen zonder tegen iets anders aan te lopen. 

maximale productiviteit thuiskantoor

Maak het jezelf makkelijk 

Als je de basis onder de knie hebt, is het tijd om het comfortabel te maken! Investeer in een verstelbare stoel op wieltjes die je makkelijk kunt bewegen en die toch een uitstekende steun voor je rug biedt. Investeer zo mogelijk in een sta-bureau, zodat je gedurende de dag kunt wisselen tussen zitten en staan. Overweeg tenslotte een toetsenbordblad of armsteun voor extra comfort bij het typen of het gebruik van een muismat. Of maak gebruik van extra ondersteuning voor je polsen. Dat vermindert de druk op je polsen als je lang typt.

Houd het rustig

Tot slot is het belangrijk om de ruimte verder rustig te houden. Dat zorgt niet alleen voor minder afleiding, maar is ook beter voor je productiviteit. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je beeldschermen op ooghoogte staan en gebruik zo nodig een blauw licht bril. Zorg er ook voor dat je gedurende de dag regelmatig pauzes neemt van het kijken naar een scherm door je te concentreren op iets anders, zoals het lezen van een boek of het doen van wat stretchoefeningen. Je ogen zullen je dankbaar zijn! 

maximale productiviteit

Kortom, bij het organiseren van je thuiskantoor en het ergonomisch inrichten zul je veel baat hebben. Begin met het organiseren van je ruimte, investeer in comfortabel meubilair zoals verstelbare stoelen en sta-bureaus, en eindig met maatregelen die je ogen beschermen tegen overbelasting, zoals een bril en regelmatige pauzes van schermen gedurende de dag. Met deze aanpak in gedachten kost het organiseren van een verantwoorde werkplek niet veel moeite. En het beste van alles? Je zult ook genieten van een hogere productiviteit!