Misschien woon je inmiddels al 20 jaar in dezelfde woning of ben je onlangs nog verhuisd. Hoe dan ook, je blijft altijd bezig! Is het niet met het normale onderhoud van je woning, dan is het wel met het moderniseren van je woning. Met de volgende tips maak je jouw woning klaar voor de toekomst!

Toekomst klaar maken van je woning

Tijden veranderen en ook je levensstijl verandert. Het is daarom belangrijk dat ook je huis mee verandert. Loop dus niet achter de feiten aan, maar bedenk nu alvast hoe je jouw woning klaar kunt maken voor de toekomst. Met de volgende handige tips is jouw huis er dadelijk helemaal klaar voor!

Tuin verbouwen

Je hoort het regelmatig: tegel eruit, groen erin. Wanneer we ons steentje bij willen dragen aan het milieu en het klimaatprobleem willen oplossen, moeten we onze tuin nou eenmaal vergroenen. Dit kan natuurlijk heel eenvoudig door wat planten er in te plaatsen of je gaat voor een complete tuin verbouwing. Dat laatste is meteen een goede oplossing voor de verbetering van de afwatering in je tuin. We krijgen in Nederland steeds vaker te maken met harde onweersbuien, zware windstoten en lokale hoosbuien. Maak daarom je huis klimaat-proof en zorg dat het water goed kan weglopen. Je wilt natuurlijk niet dat het water uiteindelijk naar binnen komt stromen.

Handige tip: ga je met zwaar geschut aan de slag en wil je jouw oprit bijvoorbeeld beschermen? Je kunt eenvoudig draglineschotten huren. Hier kunnen gemakkelijk zware graafmachines overheen rijden zonder dat je daarna je oprit opnieuw moet betegelen!

Smart home

Natuurlijk moet de elektronica in je huis ook met zijn tijd mee. Vervang op tijd verouderde apparatuur. Tegenwoordig is nou eenmaal alles een stuk zuiniger dan vroeger. Door oude apparatuur te vervangen, bespaar je niet alleen op de energierekening, maar verklein je ook de kans op bijvoorbeeld woningbrand. En nu je toch bezig bent met elektra kun je meteen wat smart snufjes toevoegen aan je huis zoals een smart deurbel, elektronische raambekleding en natuurlijk thuis een laadpaal installeren voor je elektrische auto!

Van het gas af

Een andere ontwikkeling die op dit moment al enorm speelt is het gasverbruik. We willen er nou eenmaal naartoe werken dat mensen compleet “van het gas af zijn”. Dit kan natuurlijk door het vervangen van jouw CV-ketel door een warmtepomp, maar ook kleine veranderingen kunnen hierbij helpen. Vervang je kookplaat op gas voor een keramische kookplaat of inductieplaat. En wist je dat je jouw huis ook eenvoudig en goedkoop kunt verwarmen met een airco of elektrische kachel in plaats van met de centrale verwarming? Allemaal stapjes richting een gasvrij leven!

Is jouw woning al klaar voor de toekomst of heb je zelf ook leuke tips? Deel ze in een reactie hieronder!