Natuurlijk wil je, wanneer je een nieuwe keuken koopt, dat deze kwalitatief wel hoogwaardig is.  Je koopt een keuken namelijk niet voor een korte periode, maar juist voor een langere tijd.  Maar hoe kies je nu een hoogstaande  kwaliteit, luxe keuken? Ik deel een aantal tips! 

Luxe keuken

Hoewel ik ook altijd roep dat duur niet altijd beter is,  ben ik wel van mening dat je soms ook gewoon echt moet investeren in kwaliteit.  Een keuken van hoge kwaliteit is echt een goede investering waar je nog jaren plezier van hebt. Ga dus niet bezuinigen op je keuken en het apparatuur.   Wanneer je je verdiept in de volgende zaken is een design keuken voor jou binnen handbereik! 

luxe keuken kopen

Merken zeggen wel iets

Wellicht ben jij niet zo gevoelig voor merken,  maar bij de aanschaf van een keuken zou je dat wel moeten zijn. Een SieMatic keuken is daar een goed voorbeeld van.  Het merk is al sinds 1929 een begrip in de keukenbranche.  Je weet dat je dan echt een stukje kwaliteit aanschaft. Ze hebben ook jarenlang ervaring, dus weten wel hoe ze een keuken kunnen maken van hoge kwaliteit die voldoet aan de wensen van de klant. Hetzelfde geldt voor de aanschaf van keukenapparatuur.  Wil je dat je vaatwasser van alle gemakken is voorzien en vooral flink wat jaren meegaat? Kies dan voor een kwaliteitsmerk.  Laat je adviseren, vraag eens rond in je omgeving en zoek op internet naar reviews en eventuele klachten.  

Keurmerken en certificaten

Er zijn een aantal keurmerken waar je op kunt letten die wijzen op een goede kwaliteit keuken.  Kijk bijvoorbeeld of je keuken het GS-keurmerk heeft. Dit staat voor gecontroleerde veiligheid. Niet geheel onbelangrijk dus. Daarnaast zijn er een aantal andere keurmerken en certificaten. Verdiep je er eens in en vraag er gewoon naar in de showroom. 

luxe keukens

Andere zaken

Natuurlijk zijn er ook enkele andere zaken waar je op kunt letten: 

  • Let op de garantie.  Een langere garantieperiode duidt vaak op hogere kwaliteit.  
  • Probeer vooral uit. Open allerlei kastjes en lades en let vooral op de afwerking. 
  • Wordt je keuken gefabriceerd in Duitsland? Goed nieuws! Dit duidt al op een hogere kwaliteit

Wanneer je eenmaal kwaliteit gevonden hebt,  is het alleen nog de vraag hoe je wilt dat je keuken er uit ziet.  Kies je voor een mooie zwarte keuken, ga je voor tijdloos wit of pak je uit met een andere optie?