Laminaat is al jaren één van de meest populaire vloersoorten in Nederland. Dat is niet zo gek. Het is een vloer die vrijwel in elk interieur past en ook nog eens betaalbaar is. Maar dat laatste kan soms ook zorgen voor problemen. Je wilt natuurlijk wel dat jouw laminaat vloer van hoge kwaliteit is en jaren mee gaat. Om een goede kwaliteit laminaat vloer aan te schaffen, moet je kijken naar een aantal aspecten. Ook moet je een beetje op de hoogte zijn van enkele merken en termen. Ben jij bijvoorbeeld al bekend met Berry Alloc Laminaat? Dit is een laminaat vloer die zelfs in een badkamer kan worden geplaatst, maar daarover later meer.

Laminaat vloer van hoge kwaliteit

Floorhouse heeft de grootste keuze in vloeren en toebehoren (ruim 2500 verschillende vloeren). Mocht je dus op zoek zijn naar een mooie vloer, dan is dat bedrijf zeker aan te bevelen. Al kan een groot assortiment de keuze voor een laminaat vloer natuurlijk wel moeilijker maken. Want waar moet je nou beginnen? En hoe zie je door de bomen het bos? Niet schrikken… ik ga je op weg helpen!

laminaat vloer leggen

Wat voor vloer zou je moeten willen?

Voordat ik je op weg ga helpen voor een laminaat vloer van hoge kwaliteit, moet je eerst voor jezelf inzichtelijk maken wat je belangrijk vindt aan een vloer. Om je alvast op weg te helpen heb ik een rijtje neergezet met aspecten die ikzelf erg belangrijk vond bij de aanschaf van een nieuwe vloer;

  • Onderhoudsvriendelijke vloer (gemakkelijk te poetsen)
  • Een vloer die tegen een stootje kan (kinderen of huisdieren moeten er ook kunnen leven)
  • Een natuurlijke uitstraling van hout (het moet natuurlijk wel luxe uitstralen)
  • Voelbare houtstructuur (want dit versterkt bovenstaande)
  • Een bepaalde kleur (ik wilde bijvoorbeeld een warme, maar ook lichte kleur)

Wat is laminaat?

Het is handig om te weten wat je nu precies in huis haalt. Weet jij nou eigenlijk wat laminaat is? Ik leg het uit: Laminaat bestaat uit meerdere lagen. Het zijn planken die aan elkaar kunnen worden gelegd om vervolgens een vloer te vormen. Laminaat bevat een kunststof laag aan de bovenzijde. Deze laag is ervoor bedoeld om slijtage op te vangen. Deze laag is alleen niet bij elke laminaat vloer even sterk. De kwaliteit verschilt dus. Er zijn een aantal kwaliteitsklassen die laten zien hoe hoog die kwaliteit is.  Het is natuurlijk ook afhankelijk van de ruimte waar je de vloer wilt leggen, welke kwaliteit je nodig hebt. Als je een laminaatvloer legt in een ruimte waar veel wordt gelopen, moet deze uiteraard kwalitatief beter zijn dan wanneer je de vloer in een ruimte legt waar nauwelijks iemand komt.

Berry Alloc Laminaat

Natuurlijk was ik in de inleiding al begonnen over Berry Alloc Laminaat, maar wat is het nou precies? Deze vloeren hebben een Rivièra HydroPlus gamma coating. Deze coating is waterafstotend. Niet ideaal perfect geschikt voor een badkamer dus, maar ook nog eens extra handig bij een feestje. Een gemorst glas wijn heb je dus zo opgeruimd. Laatst hadden mijn schoonouders ook een lekkage in hun keuken en je ziet hem wellicht al aankomen: het laminaat was compleet kapot gegaan onder de keukenplinten door het vocht. Een waterafstotende coating lijkt wellicht wat overdreven, maar geloof me: je hebt het nodig! De tussenlaag van een laminaat vloer is gemaakt van MDF of HDF. Wanneer deze in contact komt met water, kan deze zich volzuigen en gaat je vloer krom trekken. Een waterafstotende coating voorkomt dit.

Hoewel je dus enorm goede kwaliteit in huis haalt met een Berry Alloc vloer, hoef je niet te vrezen voor de prijzen. De vloeren zijn al te koop vanaf 12 Euro per vierkante meter.

Garantie

Naast de kwaliteitsklassen die aangeven welke kwaliteit je mag verwachten, is het ook verstandig te kijken naar de garantie die je krijgt bij de aanschaf van je vloer. Wanneer een bedrijf een goede garantie geeft en de garantietermijn ook lang is, lijkt het er op dat het bedrijf zelf ook vertrouwen heeft in de kwaliteit van de vloer. Daarnaast geeft het jou natuurlijk rust dat je weet dat je nog op de garantie kan terugvallen, mocht er wel iets mis gaan met de vloer.

Veel succes verder met jullie zoektocht naar een mooie en vooral kwalitatieve laminaat vloer!