Is jouw interieur toe aan een make-over? Ga dan voor een modern interieur! Een modern interieur heeft een relaxte sfeer, is ruimtelijk en heeft in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden een tijdloos ontwerp. In dit interieur kom je tot rust na een drukke dag en is het fijn wonen.

We leggen je graag uit welke kenmerken een modern interieur heeft en hoe jij je bestaande interieur eenvoudig omtovert tot een moderne inrichting. 

Kenmerken van een modern interieur

Het meest belangrijke kenmerk van een modern interieur is de rust die het uitstraalt. Door het gebruik van strakke lijnen en materialen en open ruimtes creëer je rust voor het oog, waardoor een ontspannen sfeer ontstaat. Een modern interieur heeft neutrale kleuren, op maat gemaakte meubels en gladde vloeren.

Kleuren

In een modern interieur zien we vooral basic kleuren, zoals zwart, wit en grijs. Voor grotere vlakken zoals de muren kies je liever geen donkere kleuren. Deze maken een ruimte kleiner, en dat doet afbreuk aan het ruimtelijke gevoel dat dit interieur op hoort te roepen. Kies daarom voor lichtere kleuren voor grotere oppervlaktes, en zet donkere elementen in de ruimte, zoals een zwarte bank, een donkerbruin kleed of een stoel met diepblauwe bekleding.

Indeling van een modern interieur

Een modern interieur is open en ruimtelijk. Bij de woonkamer wordt ook vaak de keuken en de eetkamer betrokken omdat er geen deuren zijn en vloeren en plafond doorlopen naar alle ruimtes. Ook wordt buiten vaak bij binnen betrokken, bijvoorbeeld door grote glazen deuren die een onbelemmerd uitzicht naar buiten geven of een veranda die naadloos aansluit op de vloer van de woonkamer of keuken.

Vloer en plafond

Vloeren en plafonds worden doorgetrokken naar andere ruimtes zoals de keuken en de eetkamer om het gevoel van ruimtelijkheid te vergroten. Plafond en vloeren hebben vaak een neutrale kleur omdat een donkere tint de ruimten kleiner laten lijken. De vloer is glad en heeft geen druk patroon. Je kiest bijvoorbeeld voor een gietvloer, parket of keramische tegels.

een modern interieur

Raamdecoratie in een modern interieur

Bij een modern interieur passen verschillende vormen van raam decoratie. Voor een warme uitstraling kies je warme stoffen zoals katoen of linnen in een neutrale kleur. Vouwgordijnen en rolgordijnen zijn een goede keuze. Deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stoffen, en zijn op maat te maken. Wil je een wat luxere uitstraling? Kies dan voor shutters. Deze geven een klassieke sfeer in je interieur. Bovendien bepaal je met shutters zelf de mate van privacy en lichtinval door de lamellen op een bepaalde stand vast te zetten.