De slaapkamer is een belangrijke ruimte in elk huis. Niet omdat hier ‘the magic happens’, maar omdat je hier de dag begint en ook eindigt. Twee belangrijke momenten van de dag, die je graag zo rustig mogelijk ervaart. Naast dat er een bed moet zijn, kun je deze ruimte op ontzettend veel manieren indelen en aankleden. We geven je graag wat tips zodat jij de slaapkamer van je dromen kunt inrichten. Zo weet je in ieder geval zeker dat je elke ochtend met het juiste been uit bed stapt!

Volledig naar eigen behoefte

Tot rust komen na een lange dag doet iedereen op zijn eigen manier. De een geniet ervan om een kaarsje aan te steken en een dik boek erbij te pakken, terwijl een ander het liefst in bed kruipt en een foute realityshow aanzet op televisie. Hoe je het ook doet, zorg dat jouw slaapkamer dit volledig kan verzorgen. Zorg bijvoorbeeld voor een fijn nachtkastje waar je jouw boek en kop thee kwijt kunt of een fijne televisie waar je je series goed vanuit bed kunt kijken. Als er nu geen muur direct tegenover je bed is, kun je natuurlijk ook een kwaliteit muurbeugel voor je TV van Vogel’s aanschaffen zodat je het scherm goed kunt draaien. Kortom, zorg voor comfort!

Een fijn bed

Aangezien je zo’n acht uur lang in je bed ligt – elke dag weer! – is het van groot belang dat je een fijn bed hebt. Je lichaam en geest moeten ’s nachts flink opladen en dit gaat het beste in een comfortabel bed. Als je dus ergens in wilt investeren wat betreft meubels, raden we je echt aan om in een goed bed te investeren. Het gevoel van een heerlijk bed na een lange of vermoeiende dag is bijna niet te beschrijven, zo fijn!

slaapkamer van je dromen

Zorg voor wat groen

Planten in de slaapkamer zijn nog niet heel gebruikelijk en dat is eigenlijk heel vreemd. Planten hebben namelijk een rustgevende werking en zuiveren de lucht die jij de hele nacht inademt, zonder dat je het doorhebt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een grote plant in een lege hoek te plaatsen voor wat extra sfeer, of wat kleine planten op je dressoir of nachtkastje te plaatsen. Zo zorg je voor wat extra sfeer en is het nog functioneel ook!