Heb je onlangs een hele mooie reis gemaakt, ben je in het huwelijksbootje gestapt met de grote liefde van je leven of heb je een dierbare verloren waar je warme herinneringen aan hebt. Er zijn genoeg herinneringen waar je graag dagelijks even aan denkt. Wellicht heb je er ook een mooie foto van. Foto’s kunnen soms in huis wat rommelig ogen. Kies er daarom voor om je herinneringen om te zetten in unieke kunstwerken voor thuis. Hoe je dat doet en waar ik het over heb? Dat lees je in dit artikel!

Unieke kunstwerken

Omdat foto’s soms wat rommelig kunnen ogen of niet direct aansluiten bij je interieurstijl en woonaccessoires, kan het zijn dat je er bewust voor kiest de foto’s buiten het zicht te houden. Zonde! Foto’s kunnen juist jouw interieur uniek maken. Anders dan die van anderen en ook anders dan een showroom van de mooiste woonwinkel. Het moet jouw thuis worden. Een weerspiegeling van wie je bent en wat belangrijk voor je is.

Foto’s in je interieur

Hoe je unieke kunstwerken van je foto’s kunt maken? Heel eenvoudig! Laat je foto’s afdrukken als mooie wanddecoratie. Kies bijvoorbeeld voor een foto op canvas. Je foto wordt haarscherp afgedrukt en komt helemaal in leven aan jouw muur. Het voordeel van een foto op canvas is dat het betaalbaar is en je er verder niets voor nodig hebt. Een lijst is bijvoorbeeld overbodig, want het doek is al strak om een houten lijst gespannen.

Wil je eens iets anders dan een foto op canvas dan is er tegenwoordig nog heel veel meer mogelijk. Laat een foto op plexiglas drukken (dat past perfect bij een strak en modern huis). Ook kun je jouw foto op aluminium laten drukken. Hou je wel van een speels geheel kies dan voor een hexagon foto. Het leuke hiervan is dat je er meerdere bij elkaar kunt hangen en zo een eigen art wall creëert.

Laat de foto blenden in je interieur

Natuurlijk wil je wel dat de foto een beetje blend in je interieur en interieurstijl. Gelukkig is dat niet zo moeilijk te realiseren. Je kunt tegenwoordig foto’s dusdanig op een manier bewerken dat deze wel binnen je stijl past. Zwart-wit foto’s passen bijvoorbeeld in ieder interieur. Wil je er echt zeker van zijn? Maak dan een foto van je interieur (met de muur waar je de foto verwacht op te hangen). Vervolgens “plak” je op deze foto de foto die je wilt ophangen in je huis. Zo zie je redelijk goed of de kleuren passen en ook hoe groot de foto het beste tot zijn recht komt.

Of kies voor een eyecatcher

Wil je van je foto een echte eyecatcher maken? Dan mag deze juist opvallen en juist wat afsteken van je interieur. Kies in ieder geval voor een grote afmeting. Vaak is het beter voor muurdecoratie te kiezen die groter is dan dat je denkt dat nodig is. In de realiteit valt muurdecoratie namelijk altijd sneller weg op die enorme muur bij je in huis. Oude foto’s van vroeger (bijvoorbeeld van de straat en het huis waar je bent opgegroeid) zijn uitermate geschikt om er een eyecatcher van te maken, maar ook een mooie natuurfoto van die ene speciale verre reis kan van de muur afspatten.

uniek kunstwerk