Zodra je hier rondsnuffelt, ben je vast en zeker met enige regelmaat druk in de weer met je interieur. Dan weet jij ook: een nieuw jaar, brengt altijd nieuwe trends. Als je je huis volgens de nieuwste woontrends van 2023 wilt maken, dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Hier zijn enkele tips op het gebied van kleuren en wat je per leefruimte kunt aanpakken!

Welke kleuren in 2023?

Kleuren spelen een belangrijke rol in het creëren van de juiste sfeer in je huis. Elk jaar weer! Dit voorjaar zijn zachte, aardse tinten in de mode. Denk aan zand- en beigetinten, bladgroen en pastelkleuren. Deze kleuren creëren een rustgevende en natuurlijke uitstraling, wat perfect is voor het voorjaar.

Laten we er van dit rijtje twee uitlichten. Zand- en beigetinten zijn perfect voor de basis van je interieur. Ze zijn neutraal en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met andere kleuren en texturen. Ze zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer en zijn een veilige keuze voor de meeste ruimtes in het huis. Anderzijds is bladgroen een frisse kleur die goed past bij de natuur en de voorjaarsgeest. Het is een prachtige aanvulling op de andere kleuren en kan worden gebruikt als accentkleur. Je kunt bijvoorbeeld bladgroene accenten toevoegen aan de slaapkamer of de woonkamer door middel van kussens, dekbedovertrekken of gordijnen.

slaapkamertrends 2023

Verschillende kamers

Na de kleuren, kijken we ook graag naar enkele kamers uit jouw huis. De woonkamer is het hart van het huis, dus het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Investeer in comfortabele meubels en verf de wanden in de benoemde zachte tint. Je kunt ook natuurlijke materialen toevoegen, zoals houten vloeren en jute kleden.

accentkleur groen in huis

In de badkamers is er deze lente specifiek aandacht voor de kranen. Er wordt gekeken naar unieke en bijzondere kranen, die een statement maken in je badkamer. Vergeet dus eens de meer standaard rvs kranen. Enkele voorbeelden van meer trendy kranen zijn gouden kranen of een zwarte wastafelkraan met sculpturale vormen.

interieurtrends 2023

Dus… 

In samenvatting biedt het voorjaar 2023 veel mogelijkheden voor interieurliefhebbers om hun huis te updaten met de laatste trends. Of je nu kiest voor rustgevende groene kleuren, organische materialen of bijzondere kranen, het is zeker een jaar om te experimenteren met interieurdesign. Onthoud dat het bijwerken van je huis niet alleen over het volgen van de laatste woontrends gaat, maar ook over het creëren van een ruimte die bij je persoonlijke stijl en wensen past. Dus voel je vrij om deze tips aan te passen aan je eigen smaak en stijl.