Heerlijk uitgebreid koken en vervolgens direct aan tafel schuiven. Je tieners die er gezellig bij komen zitten terwijl je aan het koken bent.  En ga zo maar door. Er zijn genoeg redenen waarom keukens steeds vaker het middelpunt van een woonkamer zijn, in plaats van een aparte afgezonderde ruimte. Benieuwd naar deze redenen en hoe jij ook een woonkeuken kunt creëren in een kleine woning? Lees het in dit artikel. 

Woonkeuken in een kleine woning 

Het is altijd belangrijk ook een aparte plek te hebben om te eten. Ook als je een klein appartement hebt, waar weinig ruimte is. Je maaltijd opeten terwijl je op de bank zit is namelijk echt een no-go. Ook wanneer je geen ruimte hebt voor een grote eettafel met eetkamerstoelen, kun je dit eenvoudig realiseren. Kies voor een bargedeelte in je keuken of nog beter: kies voor een aparte bartafel met barstoelen.  Doordat bartafels hoger zijn dan normale eettafels, houd je het luchtig en lijkt de ruimte groter. Daarnaast zijn ze natuurlijk enorm trendy en passen ze bij elke interieurstijl. 

woonkeuken klein huis

Een woonkeuken zorgt voor ruimtelijkheid 

Hoewel veel mensen denken dat een open keuken juist ervoor zorgt dat een woning kleiner lijkt, is niets minder waar. Een open keuken zorgt er juist voor dat een ruimte groter oogt dan deze is. Niet alleen de ruimte, maar ook je keuken oogt ruimer.Het ligt er uiteraard wel aan hoe je keuken is ingericht. Wist je dat je keuken bijvoorbeeld kleiner oogt, wanneer je kiest voor bovenkastjes? Ook moet je ervoor zorgen dat het aanrechtblad veelal leeg is en niet bomvol potjes en pannetjes. 

Een verlengstuk van je interieur 

Een goed ingerichte en gestylde woonkeuken, laat de stijl van je woonkamer terug zien in die van je keuken. Zo wordt het echt een verlengstuk van je woonkamer en vormt je huis één geheel. Niet alleen is dit natuurlijk mooi, het zorgt ook nog eens voor rust in huis. 

woonkeukens

Je bespaart op je verwarmingskosten 

Zo’n beetje iedereen is op dit moment – waar mogelijk – aan het besparen op zijn of haar energie- en gasrekening. Hoewel je zou denken dat een woonkeuken misschien juist meer gaskosten oplevert (aangezien je ook de keuken dient te verwarmen als je aan de eettafel zit), werkt dit juist andersom. In de keuken gebruik je namelijk veel warmtebronnen zoals een oven of een gasfornuis. Deze zorgen er voor dat je tijdens het koken je woonkamer en eetkamer ook extra verwarmt, zonder dat je daarvoor iets extra hoeft te doen. 

Genoeg redenen dus om te kiezen voor een woonkeuken en die ene muur er uit te slopen (uiteraard wel even kijken of dit bouwtechnisch kan)!