In een huis heb je verschillende soorten stijlen. Het interieur in je huis laat zien wie je bent. Het kan moeilijk zijn om alles goed bij elkaar aan te laten sluiten, je wilt natuurlijk dat het één mooi geheel is. Wanneer je een huis deelt, is het belangrijk dat je het met je partner of huisgenoot eens bent. Het moet een woonstijl zijn die bij jullie persoonlijkheden aansluit. Bij kare design heb je veel spraakmakende meubels waar je sowieso geen spijt van krijgt. Het kan lastig zijn om een woonstijl te bepalen en daarom zetten wij paar uiteenlopende stijlen op een rij. Ben je benieuwd? Lees snel verder!

No-nonsense en licht 

Een basic woonstijl zorgt voor rust en het geeft een persoonlijke mix. Je kunt industriële lampen combineren met eikenhouten meubels. Lichte pastelkleuren komen in deze stijl duidelijk naar voren. Het is leuk om grappige details toe te voegen aan deze stijl wat bij jou persoonlijk past, het moet dan wel in lijn zijn met de lichte pastelkleuren. Er wordt gebruik gemaakt van rechte lijnen en geen patronen. Het geeft een vredige uitstraling en mensen moeten zich hier op hun gemak voelen. Linnen en beton zijn materialen die ook veel voorkomen in deze woonstijl. 

pastel interieur
interieur pasteltinten

Luxe en technisch 

Wanneer je meer houdt van een strakke en opgeruimde woonstijl, dan kun je het beste gaan voor een design woonstijl. Er wordt hier aandacht besteed aan designproducten en verschillende hightech apparatuur. Moderne materialen komen terug in deze stijl en het moet een bepaalde luxe uitstralen. Naturel, zwarte en witte tinten zijn kenmerkend voor deze woonstijl, maar juist ook gecombineerd met felgekleurde accenten. Bij een design woonstijl zijn de materialen vaak ook duurzaam, wanneer je dat belangrijk vindt dan kun je hier ook eens naar kijken. 

moderne woonstijl

Klassiek en donker 

De klassieke woonstijl zorgt voor een rijke uitstraling en heeft veel donkere kleuren. Het is een gedurfde optie, maar het is ook een mooie combinatie van moderne en klassieke elementen. Erfstukken zijn een voorbeeld om een klassieke woonstijl vorm te geven. Schilderijen, een kroonluchter of authentieke meubels kun je in deze stijl mooi naar voren laten komen. De vormen in deze stijl zijn robuust en rank, daarnaast zorgen luxe stoffen voor dat speciale tintje in het interieur. 
Kortom, een stijl die persoonlijk bij je past, is belangrijk. Bij kare kun je de meubels aanschaffen om zo jouw ideale woonstijl te creëren.

klassieke woonstijl
kroonluchter