Tuinmeubelen zijn er in alle soorten, maten en van alle materialen. Dus hoe weet je nu welke tuinmeubelen het beste bij jouw wensen passen? In dit artikel gaat tuinmeubelgigant ikwiltuinmeubelen.nl wat dieper in op die vraag aan de hand van drie soorten tuinmeubelen: de tuinset, loungeset en lounge dining set. Van functie en uitstraling tot gemak en comfort, verschillende aspecten komen aan bod! Zo kun jij eenvoudiger bepalen welke tuinmeubelen bij jou passen. 

Functie

Tuinmeubelen hebben vaak één of twee hoofdfuncties, namelijk om aan te eten en/of in te loungen. De tuinset is in de basis ontworpen om aan te eten. De tuintafel heeft de hoogte van een eettafel en de tuinstoelen hebben de zithoogte van eetkamerstoelen. De hoge rugleuning van de tuinstoelen bevorderen een actieve zit. De loungeset heeft als primaire functie het loungen. De tuintafel is vaak klein en laag, waardoor je al gauw met het bord op schoot zit. De stoelen hebben een minder actieve zit en zijn ontworpen om lekker in te luieren. Ben je op zoek naar tuinmeubelen waarin je zowel kunt loungen als eten? Dan is de lounge dining set het beste alternatief. De hoge eettafel maakt dineren mogelijk, waar de (vaak verstelbare) tuinstoelen ook comfortabel genoeg zijn om in te loungen. 

Comfort

Tuinmeubelen van goede kwaliteit bieden immer een degelijk comfort. Toch worden de loungeset en lounge dining set vaak als comfortabeler ervaren dan de tuinset. Dit heeft onder meer te maken met de zit. Zo hebben de loungeset en lounge dining set vaak stoelen en banken met een diepe zit. Daarnaast is een loungeset meestal voorzien van dikke, comfortabele kussens. Een tuinset heeft meestal dunnere of soms helemaal geen kussens. 

tuinmeubelen

Uitstraling

Ook de uitstraling van de loungeset, lounge dining set en tuinset worden als verschillend ervaren. Een tuinset heeft vaak een wat meer statische uitstraling. Een tuinset 4 personen bijvoorbeeld, staat vaak strak en minder centraal opgesteld. Loungeset en lounge dining sets bieden met hun verschillende elementen meer ruimte voor een speelse opstelling en zijn vaak het centrale punt in de tuin. De lage tafel geeft ook meer een huiskamer idee. Ook de dikke kussens geven loungesets en lounge dining sets een luxe touch, zeker in de kleuren wit en crème. 

Verplaatsen

Om zo lang mogelijk van de zon te kunnen genieten, moet je vaak een beetje met de zon meebewegen. De vaak kolossale elementen van een loungeset of lounge dining set zijn, op de hockers na, helaas vaak minder makkelijk te verplaatsen. De tuinstoelen uit een tuinset zijn meestal lichter in gewicht en hierdoor makkelijker te verplaatsen. Mocht je vaak van plekje verwisselen, dan zijn deze stoelen een betere optie. 

Welke set heeft jouw voorkeur?