Al een lange tijd staat hij bij mij op mijn verlanglijstje: een Kitchenaid mixer. Zeker wanneer ik weer een seizoen Heel Holland Bakt heb gevolgd, begint het bij mij te kriebelen. Er zijn echter veel verschillende mixers van Kitchenaid. Ik neem je mee in mijn zoektocht. Wellicht vind jij er dan ook één die bij je past!

Kitchenaid mixers 

Zoals gezegd zijn er een aantal verschillende Kitchenaid mixers. Om een goed beeld te krijgen welke het beste bij jou past, licht ik ze hieronder even toe. Daarnaast kun je jouw mixer uitbreiden want er zijn enorm veel Kitchenaid accessoires verkrijgbaar. De eerste Kitchenaid mixer is ontwikkeld in 1919. In al die jaren is de keukenmixer uitgebreid, verbeterd en zijn er verschillende modellen ontworpen: de Classic, Artisan, Mini, Heavy Duty en Professional. 

Kitchenaid Classic

De Kitchenaid Classic is te herkennen aan de kom zonder een handvat. Hij is alleen verkrijgbaar in wit en is echt een basismodel. Dat zie je alleen ook terug in de prijs want hij is het goedkoopste. Hij is geschikt voor de beginnende kok. Ideaal om bijvoorbeeld brood mee te bakken. Hoewel ikzelf echt een beginnende bakker ben, zou dit model ideaal zijn voor mij. Toch vind ik persoonlijk het design een beetje basic (niet echt een eyecatcher in je keuken). 

Kitchenaid Artisan 

De Artisan is het meest bekende model. Hij is in verschillende varianten verkrijgbaar. Het verschil tussen deze varianten zit hem in de inhoud van de mengkom en de accessoires die je erbij krijgt. 

Kitchenaid Mini 

De naam doet het al vermoeden, maar dit is de mini variant van de Kitchenaid Artisan. Handig dus als je een niet al te grote keuken hebt. Hoewel hij dus compacter is, is hij net zo krachtig. Wil je echt met grote hoeveelheden werken dan kun je wellicht beter even kijken naar de Kitchenaid mixer hieronder. 

Kitchenaid Heavy Duty 

Ben je al een professionele bakker en zou deelname aan Heel Holland Bakt prima bij je passen, dan heb je wellicht de Kitchenaid Heavy Duty nodig. Deze mixer heeft een sterkere motor. Er zijn twee modellen. Je kunt kiezen voor een 4,8 liter mengkom of een 6,9 liter mengkom. 

Kitchenaid Professional

Tot slot nog de meest professionele. De Kitchenaid Professional heeft een 6,9 liter mengkom, maar is zuiniger in verbruik. De mengkom is in hoogte verstelbaar en heeft een metalen constructie om de mengkom.

Ik denk dat ik er snel een nieuwe hobby bij heb. Ik ga even goed overwegen welke Kitchenaid mixer het beste bij mij past (ik vermoed de Artisan) en ik ben ook nog op zoek naar eters want ik ga natuurlijk niet alles zelf opeten!