Er zijn ontzettend veel kasten met verschillende functies tegenwoordig. Denk aan boekenkasten, kledingkasten, ladekasten, dressoirs, nachtkastjes, badkamerkastjes en ga zo maar door. Wat zijn nou de meest populaire kasten en in welke woonruimte zet je deze? We leggen het je uit.

Boekenkasten

Je kunt overal verschillende soorten kasten hebben. Denk maar eens aan een boekenkast: deze kun je gebruiken om boeken in op te bergen. Tegenwoordig worden dit type kasten ook gebruikt om andere spullen in op te bergen of uit te stallen. Denk aan fotolijstjes of beeldjes.

boekenkast

Dressoir

Het dressoir. Dit is een handige kast voor mensen die extra spullen moeten opbergen! Het is dan ook een kast die vaak als extra opbergmeubel wordt gebruikt. Dit type kast is lager is dan bijvoorbeeld weer een gewone boekenkast. Men zet hier dan ook regelmatig de televisie op.

dressoir
verschillende soorten kasten

Kabinetkasten

Kabinetkasten zijn kasten die op hoge poten staan met deurtjes erin. Dit type kast is in een moderner jasje gestoken en is tegenwoordig in verschillende varianten te vinden. Je kunt dit plaatsen in de woonkamer of keuken, om te vullen met servies en kookboeken. Ook bevat dit vaak een plek om je wijnflessen te stallen.

Kledingkasten

De kledingkasten zijn vaak de hoge, diepe kasten die worden gebruikt om kleding in op te slaan. Een garderobekast is voor iedereen een must in huis. De ene persoon heeft hier een hele kamer aan gewijd, terwijl de ander deze kast misschien in de slaapkamer of op de gang heeft staan.

Ladekasten

Ladekasten kun je overal in huis neerzetten en zijn ideaal om veel kleine dingen in op te bergen en als commode te gebruiken voor een baby. De kinderspullen worden dan opgeborgen in de lades eronder. Wanneer je een ladekast aanschaft, bedenk dan van tevoren wat je daarin gaat doen om te voorkomen dat het een rommelkast wordt.

welke kast