Natuurlijk zijn er enorm veel verschillende soorten koelkasten te koop. De eerste (en wellicht belangrijkste) verdeling die je kunt maken is; vrijstaande koelkasten en inbouwkoelkasten. Hoewel veel mensen kiezen voor een ingebouwde koelkast, is ons advies echt te kiezen voor een vrijstaande koelkast. Zo kun je van je koelkast echt een eyecatcher in de keuken maken. Wil je echt een mooie eyecatcher die ook nog eens enorm veel koelruimte biedt? Kies dan voor een Amerikaanse koelkast!

Amerikaanse koelkast

Wat is nou daadwerkelijk het verschil tussen een Amerikaanse koelkast en een normale koelkast? Simpelweg de grootte! Amerikaanse koelkasten hebben een dubbele deur en gemiddeld 385 tot 410 liter aan koelinhoud en ook nog eens 75 liter en 270 liter aan vriesinhoud. Daarnaast heeft een Amerikaanse koelkast ook vaak een ijsblokjesmachine of koud water tap aan de buitenkant van de deur. Je Amerikaanse koelkast kan een side-by-side koelkast zijn. Hierbij heb je het vriesgedeelte aan de ene kant en het koelgedeelte aan de andere kant. Ook kun je kiezen voor een Amerikaanse koelkast met een French door. Hierbij heb je 2 deuren en een lade. Al met al is er genoeg keuze. Dat maakt het voor jou wellicht wel iets lastiger om de beste Amerikaanse koelkast te kunnen kiezen… 

amerikaanse koelkast

Kies voor kwaliteit 

Wanneer je Amerikaanse koelkasten vergelijken gaat, zul je zien dat er nogal wat verschillen zijn. Je kunt het beste voor een kwalitatief hoogwaardige Amerikaanse koelkast kiezen. 

Een merk wat op gebied van witgoed echt vooruitstrevend en betrouwbaar is, is Samsung. Wanneer je wilt kiezen voor een mooie Amerikaanse koelkast, kun je deze ook vinden van dit merk. Samsung koelkasten hebben een strakke en moderne uitstraling. Amerikaanse koelkasten zijn best wel een investering. Hierdoor kun je wel het beste kiezen voor een merk en model van hoge kwaliteit. De geschatte levensduur van een Amerikaanse koelkast van het merk Samsung wordt geschat op 15 jaar. 

De beste Amerikaanse koelkast 

Nu wil je natuurlijk het antwoord op de hamvraag: Welke Amerikaanse koelkast is het beste? Het antwoord is echter niet zo simpel. Het ligt natuurlijk helemaal aan jouw wensen en uiteraard ook het beschikbare budget. Zoals gezegd is Samsung een betrouwbaar merk, maar dan nog blijft de keuze vrij groot. Zet je wensen daarom eens op een rijtje en order deze naar mate van prioriteit voor jou. Enkele technologieën waar je wel naar kunt kijken is; 

  • Heeft hij No Frost? Dan hoef je deze Amerikaanse koelkast namelijk niet te ontdooien. 
  • Heeft hij Twin Cooling plus? Dit zorgt voor een optimale luchtvochtigheid en hierdoor blijft je voedsel tot wel 2x langer vers. 
  • Heeft hij SpaceMax? Je hebt dunnere wanden door efficiënte isolatie en daardoor meer binnenruimte. 

De Samsung RS68A8842B1 is door meerdere partijen uitgekozen tot de beste Amerikaanse koelkast. Deze koelkast valt in energieklasse D. Hierdoor is hij een stuk energiezuiniger dan de gemiddelde Amerikaanse koelkast. Hij heeft een maximaal geluidsniveau van 35 dB, wat ook vrij laag is voor een Amerikaanse koelkast. Verdiep je even in deze Amerikaanse koelkast om te zien of deze ook aansluit bij jouw wensen.