Vloerverwarming laten plaatsen is best wel een flinke klus. Er komt ook een hoop bij kijken. Zo moet je een bedrijf of vakman vinden die de vloerverwarming komt leggen, heb je een legplan nodig en natuurlijk de vloerverwarming onderdelen. Voordat je die stappen allemaal gaat doorlopen, is het handig te weten voor welk vloerverwarmingssysteem je kiest.

Vloerverwarmingssysteem

Wanneer je je gaat oriënteren bij een vloerverwarming groothandel, kom je al snel 3 systemen tegen;

  • Draadstaal systeem
  • Tackerplaat systeem
  • Noppenplaat systeem

De vraag is vervolgens voor welk vloerverwarmingssysteem jij kiest. Om die keuze iets gemakkelijker te maken, lichten we hieronder de 3 systemen kort toe inclusief voor- en nadelen van het systeem.

vloerverwarmingssysteem

Draadstaal systeem

Je kunt kiezen voor een draadstaalsysteem. Dit is vloerverwarming in combinatie met draadstaal matten. Het biedt de mogelijkheid om tijdens het leggen van de vloerverwarming, ook een extra isolatielaag aan te leggen. Het monteren van een draadstaal systeem is vrij eenvoudig en daarnaast ook een betaalbare keuze. Een nadeel is echter wel dat de vloer minimaal 6 weken moet uitharden voordat je de vloerverwarming daadwerkelijk kunt gebruiken.

Tackerplaat systeem

Een ander vloerverwarmingssysteem is het tackerplaat systeem. Deze is uitermate geschikt als je een groot oppervlakte vloerverwarming wilt leggen, maar kan ook gebruikt worden in kleine ruimtes. Bij Tackersysteem vloerverwarming worden de vloerverwarmingsbuizen met behulp van Tacker-clips op dikke isolatieplaten bevestigd van 20mm of 30 mm. Het tackersysteem is één van de populairste vloerverwarmingssystemen en dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat het snel te leggen is en vaak de goedkoopste manier. Een nadeel van dit systeem is dat het vooral heel geschikt is voor nieuwbouwwoningen en iets lastiger uit te voeren is in oude huizen.

Noppenplaat systeem

Tot slot het noppenplaat systeem toegelicht. Dit systeem is nog niet bij iedereen bekend, maar is wellicht wel één van de gemakkelijkste legmethode. De leidingen kunnen zeer eenvoudig in de noppenplaat worden geduwd. Je kunt kiezen voor noppenplaten met en zonder extra isolatie. Daarnaast werken de noppenplaten ook nog eens geluidsdempend. Vooral voor een bovenverdieping is het dus enorm geschikt en biedt het extra voordelen.

Welk vloerverwarmingssysteem je ook kiest, je moet je altijd goed laten inlezen zodat je de meest geschikte optie voor jouw woning kunt kiezen.