Toen we 8 jaar geleden gingen samenwonen, had Jim gelukkig al wat gereedschap. Het is natuurlijk altijd handig om gereedschap in huis te hebben, want de meeste klusjes kun je gewoon zelf. Natuurlijk kun je altijd gereedschap lenen, maar welk gereedschap moet je nou eigenlijk echt hebben? Dat ga ik hieronder met jullie delen! 

Gereedschap 

Voor je heel je garage vol legt met gereedschap wil ik sowieso nu alvast de tip meegeven dat je beter voor kwaliteit dan kwantiteit kunt gaan. Goed gereedschap kan een hele investering zijn, maar geloof me, het is het zeker waard. Mocht je nou willen weten welk gereedschap echt goed is, kun je het beste even kijken op www.bestegereedschap.com. Zij hebben van bijna elk type gereedschap een top 5 vastgesteld met een review. Zo weet je van te voren precies waar je aan toe bent en wat je mag verwachten.. 

Basisuitrusting

Natuurlijk moet je ook een basisuitrusting hebben. Hieronder een korte opsomming met gereedschap dat je altijd in huis moet hebben, ongeacht het type klusjes dat je gaat doen;

  • Hamers
  • Schroevendraaiers in verschillende maten en vormen
  • Tangen (ook diverse soorten)
  • Ringsleutels in de standaardafmetingen
  • Stanleymes 
  • Waterpas
  • Inbussleutels
  • Schroeven en spijkers
gereedschap

Elektrisch gereedschap

Natuurlijk moet je ook elektrisch gereedschap in huis hebben. Een accuschroefmachine is altijd handig en ook een schuurmachine komt nogal eens van pas. Welke soort je moet hebben, is afhankelijk van je kluslevel. Voor kleine klusjes heb je ook minder zwaar materiaal nodig. 

Wij hebben laatst onze collectie gereedschap weer uitgebreid. Ik wilde namelijk een mooie houten letter voor Jake zijn slaapkamer. Ik had er een op Instagram gezien die maarliefst 50 euro kostte (en dan was hij al in de sale). Jim zag dat en zei direct: “Ik koop wel een decoupeerzaag, want dan kan ik hem zelf maken”. Een iets grotere investering dan de letter kant-en-klaar kopen, maar we hebben nu dadelijk én een letter én we kunnen nog meer klusjes doen. Kortom: die investering haal je er vaak wel uit. 

Ordenen 

Als ik naar de mannen om mij heen kijk, heeft geen van allen een opgeruimde kluswalhalla. Mannen gebruiken gereedschap en gooien het vervolgens ergens in een hoekje. Bij de klus die volgt zijn ze enorm lang aan het zoeken naar “die ene schroevendraaier”. Een goede gereedschapskoffer of kist helpt daarbij al, maar persoonlijk zou ik het nog een stapje verder willen nemen. Maak bijvoorbeeld een pegboard waarop je veel gereedschap kunt uitstallen. Zo zie je in een oogopslag wat waar hangt.