Led verlichting wordt veelvuldig gebruikt. Zowel als functioneel licht als voor sfeerverlichting. Er zijn ontelbare mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van een LED strip in de slaapkamer? Lees dan snel verder.

Led strip aan het plafond

Led verlichting wordt vaak aangebracht op het plafond. In plaats van de klassieke lamp in het midden van de kamer, kan het erg sfeervol zijn om bijvoorbeeld langs de randen van het plafond een led strip te bevestigen. Hierdoor wordt het licht beter verdeeld en heeft het geen verblindend effect op de ogen.

Led strip langs de kast en muur

Het is ook erg stijlvol om een led strip langs de muur te bevestigen en tevens de contouren van het meubilair te laten volgen. Zo wordt de kamer een echt geheel. Met dit effect creëer je bijvoorbeeld een hele stoere tienerkamer. Of juist een romantische sfeer voor de tortelduifjes.

Led strip aan de bovenkant van het bed

Het is ook erg populair om een led strip op de rand van het hoofdeinde van het bed te bevestigen. Hierdoor wordt een extra accent gelegd op de muur achter het bed, die bijvoorbeeld een speciale kleur heeft gekregen. Of misschien hangt er een mooi kunstwerk dat extra aandacht verdient. Daarnaast is het heel praktisch. Als je in bed ligt kijk je namelijk niet recht in het licht, wat erg prettig is voor onze ogen. Ook is het bijvoorbeeld heerlijk om zo rustig wakker te worden. Toch heb je er voldoende licht van om te kunnen kijken in de kamer. Het is dus wat praktischer dan die grote bol aan het plafond die je in één keer midden in je gezicht laat schijnen.

ledstrips slaapkamer

Speel met kleuren

Naast verschillende plaatsen van de led strip kun je ook spelen met het soort led verlichting. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de ledstrips RGB van LEDStripXL. Deze strips zijn namelijk verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Ook kunnen de lampjes bijvoorbeeld knipperen of van kleur veranderen. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er een Led strip voor vinden. Kijk daarom eens goed rond en bedenk welke Led verlichting jij in je slaapkamer wilt bevestigen.