Een verstopt riool? Wat ontzettend vervelend en frustrerend! Het leidt niet alleen tot ongemak en stank, maar het kan ook nog eens leiden tot ernstige schade aan je huis en sanitair als het probleem niet snel wordt aangepakt. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige stappen die je kunt nemen om het probleem effectief aan te pakken. Benieuwd geworden? In dit artikel delen we enkele tips en adviezen die je helpen bij het oplossen van een verstopt riool.

Verstopt riool

Voordat je een probleem kunt oplossen is het belangrijk om eerst het probleem vast te stellen. Let op tekenen als langzaam leeglopend water in je gootsteen, een borrelend toilet of een onaangename geur die uit je afvoer komt. Wanneer er meerdere afvoeren in huis verstopt lijken te zijn, is de kans groot dat het probleem zich in het hoofdriool bevindt. Lijkt het een kleine verstopping? Pak de ontstopper er bij. Plaats de zuignap over de afvoer en pomp krachtig op en neer. Zo kun je de verstopping – die wellicht is veroorzaakt door ophopingen van haar of voedselresten – losmaken. Dit werkt echter alleen bij oppervlakkige verstoppingen.

Schakel professionele hulp in

Schoenmaker hou je bij je leest! Hoewel jij waarschijnlijk denkt deze verstopping wel even op te lossen, kun je er beter een professional naar laten kijken. Een professional weet precies wat hij doet en beschikt daarnaast ook over de juiste apparatuur. Naast het snel en efficiënt oplossen van het verstopt riool, kan hij ook eventuele onderliggende problemen identificeren. Zo worden toekomstige verstoppingen voorkomen. Google naar ontstoppingsdienst Nijmegen en je vindt dé expert op het gebied van verstoppingen. Bij Riocare ben je verzekerd van een oplossing. Zij stoppen namelijk pas wanneer het probleem verholpen is. Daarnaast krijg je ook nog eens 4 weken garantie op de door hen verholpen verstopping.

verstopt riool tips

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Er zijn natuurlijk wel een aantal zaken waar je op kunt letten om een verstopping te voorkomen;

  • Gooi geen vreemde voorwerpen in de afvoer
  • Giet geen vet of olie in je afvoer
  • Gooi maandelijks een mengsel van kokend water en azijn door je gootsteen
  • Wees voorzichtig met chemische ontstoppingsmiddelen (beter nog: gebruik ze niet)
  • Laat je riool periodiek inspecteren door een loodgieter

Een verstopt riool kan een vervelend en lastig probleem zijn, maar met de juiste aanpak en de nodige voorzorgsmaatregelen kan het probleem snel verholpen worden. Zo wordt verdere schade voorkomen.

Lees ook eens;