Eerder heb ik al eens een lijstje gedeelt met gereedschap wat je echt in huis moet hebben. Met stip op 1 staat toch wel de accu boormachine. Dit apparaat kun je namelijk echt voor vanalles gebruiken. Grote of kleine klusjes. Benieuwd wat je er allemaal mee kunt en op welke manier? Lees dan snel verder!

Boormachine 

Een boormachine is echt enorm veelzijdig. Er zijn veel verschillende opzetstukken verkrijgbaar wat het mogelijk maakt om er verschillende klussen mee te kunnen uitvoeren. Zo heb je aan 1 apparaat al vaak genoeg. Maar wat kun je met een accuboormachine? Bekijk de volgende 5 mogelijkheden;

  1. Boren en schroeven

Wellicht het klusje waar de accuboormachine het meeste voor gebruikt wordt is het boren en schroeven. Door middel van bitjes kun je vrijwel elke soort schroef erin draaien. Ook kun je uitstekend boren in de meeste materialen al is dit wel afhankelijk van het vermogen van je accu boormachine. 

accuboormachine handig
  1. Zagen met de boormachine

Je kunt ook speciale gatenzagen kopen voor op je boormachine. Die klik je dan eenvoudig vast en zorgt ervoor dat je ronde gaten kunt maken in steen of hout.  

  1. Breken met de boormachine

Je kunt natuurlijk zelf met de hand met een beitel en een hamertje aan de slag gaan om bijvoorbeeld tegels van de muur te tikken, maar je kunt ook beitels aanschaffen die je op je accu boormachine kunt klikken. Op die manier komt er meer kracht en snelheid aan te pas, waardoor dit klusje een stuk gemakkelijker en sneller gaat. 

  1. Schuren met de boormachine

Iets wat we nog niet vaak doen met dit apparaat, maar wat zeker wel mogelijk is: schuren met je boormachine. Je kunt ook hiervoor speciale opzetstukken kopen. Het is vooral handig bij ronde vormen, waar je met een normale schuurmachine niet goed bij kunt.

  1. Mengen met de boormachine

Menggardes, mengbladen en mengstaven… je kunt het allemaal kopen om te gebruiken op je boormachine. Op die manier kun je eenvoudig gaan mengen. Dit kan bijvoorbeeld voor een speciale vloercoating, maar je kunt (indien je boormachine een groot vermogen heeft) er ook beton of cement mee mengen. 

wat kun je doen met een accu boormachine

Zo zie je maar weer hoe veelzijdig die boormachine wel niet is! Mocht je er nog geen hebben, dan is het dus zeker een aanrader om aan te schaffen en mag hij niet ontbreken tussen je gereedschap!