Goed slapen en een goede nachtrust is erg belangrijk. Een goed matras is hier echt essentieel in. Maar hoe vind je nu het beste matras? En wat zijn op dit moment de beste matrassen die verkrijgbaar zijn? Wij delen het beste matras en enkele handige tips die je kunt gebruiken!

Beste matras van 2023

Gelukkig zijn er partijen die objectief een mening geven over matrassen, zodat jij verder op weg geholpen wordt bij het vinden van je ideale matras. Het beste matras van dit moment is de: Emma O2. Door de Consumentenbond is dit matras ook in December 2021 uitgeroepen tot beste matras. Het matras biedt optimaal comfort door de hoge kwaliteit schuimlagen. Die zorgen er overigens ook voor dat het matras lang meegaat. Het matras is daarom ook een duurzame keuze dus! Het is geschikt voor alle lichaamstypen. Je krijgt er 10 jaar garantie op en je mag 100 dagen proefslapen. Je kunt kiezen uit Medium en Hard.

Wil je nog meer goede matrassen vergelijken? Kijk dan eens op SlaapHub. Daar vind je onder andere het meest gekochte matras van dit moment, het matras met de beste prijs-kwaliteit verhouding, het matras wat bestempeld is als “Beste Koop 2023” en het beste matras volgens klanten. Zeker even de moeite om te gaan kijken dus! 

beste matras vinden

Deze zaken zijn belangrijk voor het kiezen van je ideale matras

Er zijn een aantal zaken die je voor jezelf duidelijk moet maken of die je even moet onderzoeken. Die bepalen namelijk welk matras voor jou perfect is. 

Je slaaphouding 

Allereerst: hoe lig je tijdens het slapen? Het gaat hier om het meeste natuurlijk, vrijwel niemand ligt 7 uur lang in dezelfde positie. Ben jij een echte buikslaper? Of lig jij het liefste op je zij, net als 75% van de mensen? Wanneer je altijd op je zij ligt moet het matras namelijk iets zachter zijn dan wanneer jij een buikslaper bent. Je slaaphouding is daarom echt belangrijk voor het vinden van jouw ideale matras. 

Je lichaamsbouw 

Helaas kampen vrij veel mensen met overgewicht. Ben jij zelf stiekem ook wat kilo’s te zwaar? Geen probleem, maar dit is wel van belang bij het zoeken van je ideale matras. Het matras moet ook dan een stuk steviger zijn. 

Je budget 

Natuurlijk is niet iedereen zijn of haar budget hetzelfde. Natuurlijk betaal je wel voor een degelijke kwaliteit, maar het duurste matras hoeft niet altijd het beste te zijn. Maak voor jezelf dus ook goed van te voren inzichtelijk welk budget je hebt (over) voor een goed matras. 

Proefslapen 

Kijk bij het aanschaffen van je matras ook naar de services en voorwaarden. Bij de meeste aanbieders krijg je een flinke garantietermijn en kun je tegenwoordig ook gebruik maken van proefslapen. Je kunt dan binnen bijvoorbeeld 100 dagen aangeven of je een hardere of zachtere variant wilt en je kunt het matras dan kosteloos omruilen. 

Heb jij jouw ideale en beste matras al gevonden?