Bent u benieuwd naar de verschillen tussen Marmoleum en Linoleum vloeren? Beide vloeren zijn duurzaam, slijtvast en hebben een natuurlijke uitstraling, maar er zijn ook verschillen tussen de twee. Zo zijn er onder andere verschillen in materiaalsamenstelling, hardheid en dichtheid. In dit artikel leggen we u uit wat het verschil is tussen Marmoleum en Linoleum vloeren, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken bij het kiezen van een nieuwe vloer.

Materialen en samenstelling van Marmoleum en Linoleum

Zowel Marmoleum als Linoleum zijn duurzame en milieuvriendelijke vloerbedekkingen die zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Marmoleum bestaat uit onder andere lijnzaadolie, houtmeel, hars, jute en kalksteen. Het is een veerkrachtige vloerbedekking die verkrijgbaar is in vele kleuren en dessins. Linoleum daarentegen, is gemaakt van lijnolie, houtmeel, hars, jute en kalksteen en is eveneens een duurzame en natuurlijke vloerbedekking. Beide vloeren staan bekend om hun lange levensduur, de natuurlijke uitstraling en het feit dat ze bijdragen aan een gezond binnenklimaat. Ze zijn bovendien geschikt voor zowel particuliere als zakelijke toepassingen en bieden veel mogelijkheden op het gebied van design en kleur.

Installatieproces en vereisten voor Marmoleum en Linoleum

Bij het installeren van een Marmoleum of Linoleum vloer is het van belang dat de basisvloer volledig vrij is van oneffenheden om te voorkomen dat deze door de vloer heen tekenen en de uitstraling van de vloer verminderen. Het is echter niet altijd mogelijk om deze vloeren op alle basisvloeren te leggen. Daarnaast vereist de plaatsing van Marmoleum en Linoleum vloeren meestal een vakman omdat het linoleum warm moet zijn om het op de juiste manier te kunnen leggen. Het installatieproces is dus niet iets wat u zelf moet proberen, maar over moet laten aan een professional om het beste resultaat te behalen.

marmoleumvloer

Onderhoud en duurzaamheid van Marmoleum en Linoleum vloeren

Als u kiest voor een Marmoleum of Linoleum vloer, dan kunt u rekenen op een duurzame en slijtvaste vloer. Deze vloeren hebben een lange levensduur van wel 40 jaar en zijn in staat om zware gewichten over lange periodes te dragen. Daarnaast zijn Marmoleum en Linoleum vloeren antistatisch en trekken ze weinig vuil en stof aan. Deze vloeren hebben ook antibacteriële eigenschappen en zijn daarom ideaal voor mensen met een allergie. Het onderhoud van Marmoleum vloeren is eenvoudig dankzij de duurzame fabrieksafwerking Topshield pro. Bovendien hebben Marmoleum en Linoleum vloeren een vuilverhullende structuur die vuil verbergt en de vloer makkelijk te onderhouden maakt.

Duurzaamheidsaspecten van Marmoleum en Linoleum vloeren

Als u op zoek bent naar een duurzame en milieuvriendelijke vloerbedekking, dan zijn Marmoleum en Linoleum vloeren een goede keuze. Deze vloeren zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals lijnzaadolie, houtmeel, hars, jute en kalksteen. Door deze samenstelling zijn Marmoleum en Linoleum vloeren biologisch afbreekbaar en dragen ze bij aan een duurzame levensstijl. Bovendien zijn deze vloeren geschikt voor gebruik in diverse omgevingen, zoals huizen, bedrijfsruimtes, ziekenhuizen, zorginstellingen, scholen en kinderdagverblijven. Zo kunt u niet alleen genieten van een duurzame vloer, maar ook bijdragen aan een betere leefomgeving voor iedereen.