Wij Nederlanders staan er nogal om bekend dat we gierig zijn en enorm willen besparen. We kiezen er daarom geregeld voor om iets zelf te doen in plaats van dat we het uitbesteden en het een professional laten doen. Geen goede keuze, want deze mensen hebben immers verstand van zaken. Zo ook met het aanleggen en onderhouden van je tuin. Waarom zou je dit zelf doen? Kies voor een hoveniersbedrijf! 

Hoveniersbedrijf 

Het ontwerpen van je nieuwe tuin kan best wel lastig zijn. Je hebt namelijk een aantal wensen, wellicht zelfs al een moodboard, maar dan moet het project daadwerkelijk nog worden uitgevoerd. Je zult zien dat je al snel tegen bepaalde zaken aan loopt waar je zelf eigenlijk geen verstand van hebt. Welke planten kunnen bijvoorbeeld het beste in dat vochtige en donkere hoekje van de tuin? Een hoveniersbedrijf kan je hierbij helpen. 

Ga je op zoek naar een hoveniersbedrijf vergeet dan ook niet te kijken naar de beoordelingen. Daaruit kun je het beste concluderen of de diensten die ze leveren naar wens zijn bij klanten. Kijk bijvoorbeeld naar Geerts & Groenendaal Hoveniersbedrijf. Zij hebben inmiddels al ruim 200 beoordelingen die gemiddeld op een 9,8 uit komen. 

hovenier inhuren

Voortuin ontwerpen

Het inschakelen van een hoveniersbedrijf voor de voortuin is misschien nog wel een beter idee dan voor je achtertuin. In de achtertuin zit je vaak, maar je voortuin is andere koek. Hier willen mensen vaak een zo onderhoudsvrije tuin als mogelijk. Daarnaast moet het plaatje wel passen bij het uiterlijk van je huis en moet het ook nog eens passen bij het straatbeeld. Geen eenvoudige keuzes dus om te maken bij het ontwerpen van je voortuin. Een hoveniersbedrijf heeft jarenlange ervaring en kan je ook op weg helpen met inspiratie. 

tuin aanleggen hoveniersbedrijf

De aanleg

Naast het creatieve gedeelte is het sowieso verstandig om een professional de aanleg van de tuin te laten uitvoeren. Planten zijn nou eenmaal niet zo goedkoop en het zou zonde zijn als je een plant op de verkeerde manier of tijdens de verkeerde periode in de tuin hebt geplaatst en hij binnen enkele weken of maanden afsterft. Ook kunnen hoveniersbedrijven een tuinhuis of overkapping plaatsen, kunstgras of graszoden leggen, bestrating leggen en het grondwerk uitvoeren. 

hoveniersbedrijf