In steeds meer verbouwingen wordt er gebruik gemaakt van een bouwpakkettrap. Dit zie je niet aan de trap, maar ze zijn vaak wel een stuk goedkoper. Ben je op zoek naar een nieuwe trap voor in je huis en ben je benieuwd naar waarom mensen kiezen voor een bouwpakkettrap? Lees het hier!

Wat is een bouwpakkettrap?

Een bouwpakkettrap is, zoals het woord eigenlijk al zegt, een trap die geleverd wordt als een pakket dat je zelf nog in elkaar moet zetten. De trappen zijn er in verschillende soorten: molenaarstrap, rechte trap, kwartslagtrap, ruimtebesparende trap, wenteltrap of buitentrap. De trappen worden op een standaard maat geleverd en zijn door klanten zelf in hoogte op maat te maken. Dit zorgt ervoor dat bouwpakketten in veel gevallen op maat te maken zijn. Heb je echt specifieke maten nodig, dan is een bouwpakket helaas niet geschikt voor jou.

Goedkoper dan maatwerk

Uiteraard het grootste voordeel van een bouwpakkettrap de prijs. Bouwpakketten worden in grote oplages gemaakt en dit zorgt ervoor dat de prijs een stuk lager is. Daarnaast moet je zelf de trap nog aanpassen en monteren. Dit hoeft bij een maatwerktrap vaak niet en daardoor zijn die een stuk duurder. 

Zelf de behandeling kiezen

Bouwpakketten worden vrijwel altijd onbehandeld geleverd. Hierdoor zijn er nog verschillende mogelijkheden om de trap te behandelen. Zo kan je de trap verven, lakken of behandelen met olie. Een ding is zeker, je moet de trap altijd behandelen. Onbehandeld hout gaat uitdrogen en scheuren en dit is natuurlijk van grote invloed op de levensduur van de trap.

Losse onderdelen

De bouwpakkettrap wordt in losse delen geleverd. Voor sommige klanten is dit een reden om voor een bouwpakkettrap te kiezen. Zij moeten bijvoorbeeld door een trapgat heen en dit gaat vaak met een maatwerktrap niet, omdat die gedeeltelijk voorgemonteerd geleverd worden.  

Twijfel je toch nog of een bouwpakkettrap iets voor jou is? Kijk dan eens op Houtcompleet.nl, zij zijn een van de grootste online aanbieders van bouwpakkettrappen.