Een goede werkplek is enorm belangrijk. Het zorgt er niet alleen voor dat je met meer plezier werkt, het zorgt er ook nog eens voor dat je geen lichamelijke klachten overhoud aan het werken. Benieuwd waarom je effectiever kunt werken door het gebruik van een goede bureaustoel? Dat delen we in dit artikel.

Een goede bureaustoel

Het effect van een bureaustoel wordt nogal eens onderschat. Dit terwijl dit een enorme impact heeft op je werkhouding. Toen we een aantal jaar geleden massaal moesten thuiswerken vanwege de pandemie, beschikten veel mensen nog niet over een goede werkplek thuis. In plaats van aan een goed bureau met een ergonomische bureaustoel te werken, gingen we met zijn allen aan de keukentafel werken. De hele situatie was natuurlijk al niet optimaal, maar we merkten ook al snel dat deze werkplek ook niet optimaal was. 

beste ergonomische bureaustoel

Ergonomische bureaustoel

Je hoort vaak de term “ergonomisch”. Maar wat is nou precies ergonomisch? Ergonomisch werken is eigenlijk niets meer en minder dan tijdens het werken een juiste werkhouding aannemen en voldoende mentale en fysieke herstelmomenten inplannen tijdens het werken. Een stoel met een ergonomisch design zorgt er dus voor dat je deze juiste werkhouding gemakkelijker kunt aannemen. Een ergonomische bureaustoel biedt comfort (want je moet er immers een aantal uur per dag op zitten), maar zorgt ook voor een goede ondersteuning (van bijvoorbeeld de armen tijdens het typen). Wat nou precies de beste bureaustoel is, ligt aan je lichaamsbouw, wensen en eventuele lichamelijke klachten die je al hebt. Toch is het verstandig te kiezen voor een kwaliteit bureaustoel van een hoogwaardig merk. Zij hebben diverse wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de beste ergonomische vormen. 

ergonomische bureaustoel
bureaustoel ergonomisch

Enkele punten waar je stoel aan moet voldoen 

Ben jij nou op zoek naar een nieuwe bureaustoel, maar weet je niet precies waar je op moet letten? Hieronder een kleine opsomming van enkele zaken die een goede bureaustoel kan hebben; 

  1. Verstelbare armleuningen
  2. Verstelbare zithoogte
  3. Verstelbare rugleuning
  4. Ventilatiesysteem in de rugleuning
  5. Ergonomisch design
  6. Eenvoudig te monteren
  7. Hoogwaardig materiaal
  8. Geschikt tot een hoog gewicht (zeker handig om naar te kijken wanneer je wat zwaarder gebouwd bent)
  9. Soepel lopende zwenkwielen
  10. Mogelijkheid tot slaapmodus houding (zodat je even kunt liggen tijdens het pauze nemen)
ergonomische bureaustoel kopen

Beschik jij er al over?

Lees meer artikelen voor dé perfecte werkplek.