Wil jij ook een gezonde nachtrust hebben? Dan is het belangrijk kritisch te kijken naar je huidige slaaproutine en alle middelen je hierbij helpen. Wat doe je voor het slapen? Waar gebruik je om te slapen? En waar is er ruimte voor verbetering of vervanging? Eén van de belangrijkste aspecten tijdens het slapen is het bed. Hier heb je de Beste matras voor nodig en uiteraard een bedframe die het matras goed kan ondersteunen. Als je een aantal jaar op eenzelfde matras hebt geslapen, zul je merken dat die inmiddels is ingezakt. Op een ingezakte matras slapen, is niet goed voor het lichaam. Je kunt hier lichamelijke klachten door krijgen en uiteindelijk onderbroken nachten. Ben jij benieuwd waarop je moet letten tijdens het kiezen van een nieuw bed? Lees dan snel verder.

Het kiezen van je bed

Het kiezen van je toekomstige bed kan een hele gedoe zijn. Hoe kies je welke bed en matras het best bij je past? Er zijn namelijk verschillende soorten bedden en matrassen, waar nog meer twijfels bij komt kijken. Kijk dan eerst naar de Beste boxspring 2022. Boxspringbedden zijn de totaaloplossing voor een gezonde nachtrust. Ondanks deze duurder zijn dan de meeste bedden, gaan ze wel langer mee. Om erachter te komen welke boxspring het best bij je past, zul je je eerst moeten voorbereiden. Allereerst zul je je budget moeten plannen. De prijs van een goede bed kan gemakkelijk oplopen. Ten tweede, bepaal hoe hoog en hoe groot het bed mag zijn. Heb je weinig ruimte in de slaapkamer, dan is grote bed misschien niet de juiste bed voor jou. Ten derde, kies je bedbodem aan de hand van het matras dat je graag wilt hebben. Het is namelijk belangrijk dat de bedbodem het matras goed kan ondersteunen om de levensduur van je bed te verlengen.

kiezen van een nieuw bed

Andere alternatieven 

Je hoeft gelukkig niet meteen je bed te kiezen. Sommige aanbieders bieden je de mogelijkheid een aantal dagen het bed uit te proberen. Hiermee weet je zeker dat het bed comfortabel genoeg voor je is. De beste manier om een matras te testen is door niet veel matrassen tegelijkertijd te testen. Hierbij is het handig dat je in de positie ligt waar je het best op slaapt. Ondersteunt het matras je ligpositie niet, dan weet je dat het matras niet voor jou is weggelegd. 

Kortom, let tijdens het kiezen van je bed naar de verschillende soorten matrassen en ondersteunende bed frames. Bij twijfels? Test dan eerst het bed uit.