Wil jij je huis lekker laten ruiken, dan kan dit op een aantal verschillende manieren. Toch is er maar één manier, die, als je het ons vraagt, het meeste bijdraagt aan een sfeervol huis. We hebben het dan natuurlijk over geurkaarsen. Hetgeen wat geurkaarsen zo leuk maakt, is dat ze niet alleen zorgen voor een heerlijke geur in huis, maar ook direct sfeervol en gezelligheid brengen. Helemaal wanneer je kiest voor bijvoorbeeld de bekende ‘knetter kaarsen’ van WoodWick. Toch is het wel belangrijk om te kiezen voor de juiste geurkaarsen. Niet alleen vanwege de geur, maar ook door de samenstelling van de kaars zelf. Kies je namelijk voor een wat goedkopere variant, dan bestaat de kans dat deze wat minder mooi opbrandt, waardoor je allereerst allemaal kaarsvet aan de zijkant overhoudt, maar ook zult zien dat de pot waar de kaars in zit helemaal zwart wordt. Om ervoor te zorgen dat jij een geschikte geurkaars koopt, vertellen wij je waar je op moet letten bij het kopen van de beste geurkaarsen voor in huis.

tips geurkaarsen kopen

De veiligheid van de kaars

Zonder ook nog maar naar een geur geroken te hebben, is de veiligheid het allerbelangrijkste. Aangezien je deze kaarsen in huis gebruikt en alles er natuurlijk kurkdroog is, zit je er niet op te wachten dat je straks brand krijgt. Ook kan het zijn dat de kaars is gemaakt van bepaalde materialen die bij het branden zorgen voor een giftige rook. Zorg ervoor dat je dus altijd kaarsen koopt die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten zoals sojawas of bijenwas, in plaats van kaarsen die paraffine of andere synthetische stoffen bevatten. Natuurlijke kaarsen zijn niet alleen veiliger, maar branden ook schoner en stoten minder roet uit. Deze mogen dan misschien wel wat duurder zijn, maar daar heb je dan ook direct een hoop meer plezier van.

geurkaarsen kopen

De juiste geur

Geurkaarsen zijn er in allerlei verschillende geuren. Het is dus wel belangrijk dat je kiest voor een geur die je lekker vindt en ook past bij het seizoen. Zo is het bijvoorbeeld wat vreemd om in de zomer te kiezen voor een kruidige geur zoals kaneel, die eigenlijk meer geschikt is voor de winterperiode waarin we lekker met een dekentje warm op de bank zitten. Ook is het goed te kijken naar welk type geur je lekker vindt. Stel dat je op zoek bent naar kalmerende geuren, dan zijn kamille en ook lavendel een goede optie. Zoals je ziet is er heel  veel mogelijk en is vrijwel iedere geur wel te verkrijgen. Shop daarom nu snel jouw favoriete geurkaarsen, geurstokjes en meer en laat je huis heerlijk ruiken.

kopen van geurkaarsen

Het aantal branduren

Een grote kaars is ontzettend leuk, maar wat nu als de branduren in verhouding veel minder zijn dan een wat kleinere kaars? Kijk daarom dus ook goed naar het aantal branduren van de kaars, maar houd er wel rekening mee dat dit kan afwijken van de werkelijkheid. Stel dat de kaars in een warme omgeving staat, zoals bijvoorbeeld dicht bij de kachel, dan is de was vaak al iets zachter, waardoor de kaars sneller zal opbranden. Zeker iets om rekening mee te houden dus.

kopen van geurkaarsen handige tips