Ben je momenteel op zoek naar raamdecoratie? Dan heb je vast al wel shutters voorbij zien komen. Het wordt steeds populairder en meer mensen schaffen het aan. In deze blog zullen we de voordelen van houten shutters op een rijtje zetten. Wie weet ben jij wel overtuigd na het lezen van deze blog!

Bepaal het licht zelf

Bij veel raamdecoratie kun je niet doseren hoe veel licht je binnen laat. Je laat vaak licht binnen of helemaal niet. Houten shutters bieden je een andere oplossing. Je kunt deze shutters namelijk zo ver open doen als je wilt, maar ook zo ver sluiten als je wilt. Shutters zijn in principe luiken die binnen voor je raam hangen met horizontale lamellen. Door ze te kantelen laat je meer licht binnen en dit kun je dus afstellen. Je wilt namelijk niet op elke moment heel veel licht binnen hebben.

Sfeer

Het tweede voordeel staat in lijn met de eerste. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat de hoeveelheid lichtinval in een ruimte ook invloed heeft op de sfeer. En daarbij brengt hout ook veel sfeer mee! Hout geeft een warme uitstraling aan ruimtes, daar staat hout ook bekend om. Ook is het erg makkelijk te combineren met andere meubels! Je kunt er dus goed voor zorgen dat je huis en interieur mooi samen komt.

houten shutter

Op maat gemaakt

Iedereen herkent dit probleem wel. Je wilt rolgordijnen of shutters en je meet op hoe breed ze moeten zijn om voor jouw raam te passen. Vervolgens ga je naar de winkel en kun je de juiste afmetingen niet vinden. Je hebt net weer een bijzondere afmeting van ramen of raamkozijnen. Met shutters van Van Eyck hoeft dit geen probleem te zijn. Zij maken namelijk alle shutters op maat! Je hoeft je geen zorgen te maken of de shutters wel passen. Naast de maat kun je ook de kleuren en houtsoort zelf kiezen. Dit zorgt ervoor dat je shutters kunt uitkiezen die aan al jouw eisen en wensen voldoen!

houten shutters

Van Eyck shutters

Denk jij nu na het lezen van deze blog: “Ik heb toch wel interesse gekregen in de mogelijkheden van shutters” Neem dan snel een kijkje op de website van Van Eyck. Wil je tot aankoop overgaan, kun je eerst contact opnemen met een van de specialisten. Zij zullen dat het proces in gang zetten en een afspraak inplannen. Je hoeft dus niet alles zelf op te meten, hier kun je hulp bij krijgen!