Het is heerlijk om in de stad te wonen, maar ook het wonen in het buitengebied heeft vele voordelen. De huizenprijzen in de stad blijven maar stijgen dus misschien is het tijd om eens een huis te bekijken in het buitengebied. Veel groen, ruimte en rust. Wie wil dat nou niet? Lees snel meer over de voordelen van het wonen buiten de stad.

Geen geluidsoverlast

In een grote stad is het altijd rumoerig. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat is er geluid in de stad. In de stad woon je met veel mensen dicht op elkaar, waardoor de kans groot is op overlast van de buren. Wil je wakker worden in een oase van rust? Dan is het tijd om te verplaatsen naar het platteland. 

Veel ruimte

Een ander voordeel van buiten de stad wonen is dat je vaak veel meer woonruimte hebt. Een heerlijke tuin is onwijs leuk. Hierin kun je lekker barbecueën met vrienden, sporten en ontspannen. Een huis in het buitengebied heeft vaak ook een schuur waar je lekker met je hobby aan de slag kan. 

buiten de stad wonen

Fijn opgroeien 

Als kind is het heerlijk om op te groeien buiten de stad. Doordat het rustig is op straat, kun je de kinderen lekker laten buiten spelen. De hele dag buiten boomhutten bouwen, slootje springen en vissen vangen is onwijs leuk als kind. Kinderen echt een onbezorgde en fijne jeugd bieden, kan gemakkelijk buiten de stad. 

Ons kent ons

In de stad weet je vaak niet wie er twee deuren verderop woont en ben je dus veel anoniemer. Buiten de stad is het veel meer ‘ons kent ons’. Daardoor is de sociale controle ook iets hoger en kun je gemakkelijker een keer je fiets ‘s nachts voor de deur laten staan. Doordat je je buren beter kent, kun je ook sneller hulp krijgen of vragen als er iets is; de post voor je deur weghalen als je op vakantie bent bijvoorbeeld. Zo kent iedereen wel iemand die ergens bij kan helpen.

Houd je van meer groen en ruimte, vind je het prettig om te weten wie er naast je woont en ben je wel in voor een jaarlijkse barbecue met je buren? Dan is buiten de stad wonen, in bijvoorbeeld fijne nieuwbouw Krommenie echt iets voor jou. Een makelaar Zaandam kan je helpen bij het vinden van een droomhuis in het buitengebied.