Zoals jullie weten ga ik regelmatig aan de slag met een leuk DIY project in huis. Al eerder schreef ik een blogartikel over welk gereedschap je echt in huis moet hebben, maar nu deel ik met jullie welke soorten tape er zijn en waarvoor je die kunt gebruiken. Want soms…. zie je door de bomen het bos niet meer. 

Tape gebruiken 

Het zal je verbazen bij hoeveel klusjes in huis je tape nodig hebt. Sommige soorten tape gebruik je regelmatig, anderen zijn weer heel specifiek voor een bepaalde klus. Het aanbod aan tapes is echt enorm. Tape bestellen is daarom nog niet zo gemakkelijk. Je moet goed kijken welke tape je nodig hebt voor jouw klus. Wanneer je tape goed opbergt kun je deze gelukkig lange tijd bewaren. Benieuwd naar de soorten tapes? Ik deel ze hieronder! 

Soorten tape

Je kunt alle soorten tape heel eenvoudig onderverdelen in 3 categorieën:

  • Afplaktape 
  • Reparatietape
  • Verbindingstape

Afplaktape

De meest bekende en ook gebruikte tape in huis, is toch wel afplaktape. Er zijn veel soorten afplaktape. Ik gebruik vaak papieren tape. Deze is namelijk makkelijk te verwijderen zonder dat er beschadigingen kunnen ontstaan. De standaard schilderstape moet je altijd in huis hebben. Heb je een specifieke klus (zoals bijvoorbeeld een lambrisering verven), dan kun je ook tape aanschaffen die geschikt is voor die klus. Zo is er bijvoorbeeld tape voor ruwe ondergronden en tape die je kunt gebruiken op behang.

Tip: Verwijder afplaktape zodra je klaar bent met je verfklus! Laat schilderstape ook nooit langer dan 3 dagen zitten!

Reparatietape

Dan is er natuurlijk ook nog tape die je kunt gebruiken bij reparaties. De meest bekende is toch wel de Ducttape. Deze is waterbestendig en is daarom enorm geschikt bij noodreparaties. Een andere tape die je ook echt in je gereedschapskoffer moet hebben is isolatietape. Deze geleidt geen stroom en kun je dus gebruiken om kapotte kabels tijdelijk en snel te kunnen repareren. 

Verbindingstape

Natuurlijk kennen we ook nog verbindingstape: tape om twee onderdelen met elkaar te verbinden. Dit kan natuurlijk het gewone filament-tape zijn, maar vergeet ook niet dubbelzijdige tape. Zeker bij de grotere rollen tape is een tape-dispenser echt onmisbaar. 

Nog een laatste tip voordat je rollen tape door je gereedschapskoffer slingeren: maak een mooie opslagplaats voor al je rollen tape. Zo kun je eenvoudig en snel de perfecte tape uitkiezen. Kijk even op Pinterest om ideeën op te doen voor een tape opslag!