Het is vandaag de dag maar wat lastig om origineel te zijn als het gaat om het bedenken van een leuk cadeau voor kinderen. Meestal komen ouders, familie, vrienden en bekenden niet veel verder dan het geven van een computergame of een elektronisch gadget. Of, het kan nog minder origineel, een envelopje met daarin wat geld. 

Gelukkig zijn er enorm veel mogelijkheden als je op zoek bent naar leuk speelgoed voor je zoon, dochter of een vriend of vriendin. In dit artikel bieden we je vijf tips en ideeën voor leuk speelgoed om te geven aan een kind tussen, pak hem beet, 8 jaar en 18 jaar. Doe er je voordeel mee en kies ook voor een origineel presentje!

leuk speelgoed om te geven

1. Een sjoelbak voor jarenlang speelplezier

Wil jij je zoon of dochter graag wat vaker achter de tablet, smartphone of laptop vandaan halen en iets actiever laten worden? Dan is het geven van een fraaie houten sjoelbak een goed idee. Sjoelbakken zijn niet alleen uitdagend, je wil jezelf natuurlijk altijd verbeteren en anderen verslaan, maar brengen jullie als gezin ook vaker bij elkaar. Sjoelbakken helpen dus om de gezelligheid in huis te verhogen en hebben hierdoor een samenbindende functie. 

2. Een schilderpakket

Origineel als kadootje voor kinderen is ook een compleet pakket voor hem of haar om zelf te (leren) schilderen. Natuurlijk moet je dit cadeau alleen geven, als je zeker weet dat je zoon of dochter tekenen, verven en schilderen leuk vindt om te doen. Is dat het geval, dan maak je hem of haar met een schilderset echt blij, want dit soort cadeaus staan garant voor urenlang speelplezier!

3. Abonnement op Netflix of een soortgelijke aanbieder

Wanneer je zoontje of dochtertje van films en series houdt, dan is een abonnement geven op Netflix, Disney of HBO een prima plan. Je kind kan dan alles zien wat hij of zij graag wil. 

4. Een leuk bouwpakket voor je zoon

Een cadeau dat het bij jongens vanaf 8 jaar goed doet, is een bouwpakket geven. Dat kan een bouwpakket van hout, kunststof of karton zijn: er is in elk geval keuze genoeg. Als je zoontje van auto’s, vliegtuigen, boten of gebouwen houdt, is er genoeg te vinden qua bouwpakketten en kun je hem of haar met dit geschenk enorm verrassen. Het leuke aan bouwpakketten is dat deze vaak een ‘verslavende’ werking hebben, zodat je bij de volgende cadeau ronde niet meer lang na hoeft te denken over welk cadeau je nu weer eens aan hem zult geven.

5. Diamond painting: ideaal voor meisjes

Een leuk cadeau-idee dat met name meisjes aanspreekt, maar ook sommige meisjes aanspreekt, is een set diamond painting. Diamond painting betekent dat er kleine kleur bolletjes op een bord geplakt worden, waarmee de leukste kunstwerken gemaakt kunnen worden. Vooral meisjes vinden dit vaak erg leuk om te krijgen!

leuk speelgoed hout
houten speelgoed