We hebben een paar verschillende soorten matrassen voor je op een rijtje gezet zodat je de beste keuze kunt maken bij de aanschaf van een nieuwe matras!

Matrassen met binnenvering

Op de matrassenmarkt is de binnenvering matras een van de oudste en populairste technologieën. In een binnen vering matras wordt een kern ondersteuningssysteem gebruikt dat bestaat uit metalen veren of spoelen. Dit matrassentype biedt de meeste comfortopties en is verkrijgbaar in vrijwel elke prijsklasse voor elk budget.

Voordelen

Er zijn verschillende prijs- en comfortniveaus waaruit u kunt kiezen. Voor drukpuntbehandeling heeft het een ondersteunend, stevig gevoel.

Nadelen

Voor personen die de voorkeur geven aan een zachter gevoel, kan het algemeen steviger gevoel niet ideaal zijn. Niet alle binnenveringmatrassen kunnen met een verstelbare bodem worden gebruikt.

Matrassen met Memory Foam

Traagschuim is een dichter polyurethaanschuim dat bedoeld is om zachter te worden en zich aan te passen aan de contouren van het lichaam wanneer druk of warmte wordt uitgeoefend, in plaats van samen te drukken onder druk. Matrassen van traagschuim zijn populair omdat ze helpen bij drukverlaging, ondersteuning en het scheiden van bewegingen.

Voordelen

Vanwege de geringe bewegingsoverdracht zijn traagschuimmatrassen ideaal voor paren die een bed delen. Ze zijn bij de Matrasatelier verkrijgbaar in verschillende comfortniveaus, van ultrazacht tot extra stevig. 

Nadelen

De adaptieve eigenschappen van traagschuim, waardoor het zich aan de druk aanpast, kunnen voor sommige slapers te zacht zijn. Warme slapers kunnen kiezen voor een matras met verkoelend traag schuim of gel traag schuim.

soorten matrassen

Hybride matrassen 

Hybride matrassen combineren de traditionele voordelen van een spiraalvormig binnenveringssysteem met de extra voordelen van traag schuim om een betere ondersteuning te bieden en een breder scala aan comfortvoorkeuren aan te spreken. Hybride matrassen zijn een moderne matrassencategorie die het beste van twee werelden combineert.

Voordelen

Zowel zijslapers, rug slapers als buikslapers zullen baat hebben bij deze matras. Ook een goede keuze voor koppels die compromissen willen sluiten op het gebied van matrasgevoel en -hardheid om tegemoet te komen aan hun gezamenlijke slaapvoorkeuren.

Nadelen

Het kan duurder zijn om een combinatie van matrasconstructies te gebruiken, zoals schuim en binnenvering. Sommige slapers kunnen de traag schuimlagen te zacht vinden.

Mattresses in a Box

Matrassen in een doos zijn vaak gemaakt van volschuim materiaal. Deze verschillen van gewone schuimrubberen matrassen doordat ze niet plat worden verzonden, maar worden samengedrukt en opgerold tot een compact pakket. Haal uw matras gewoon uit de doos, rol hem uit en laat hem zijn volledige vorm en comfort bereiken. 

Voordelen

Box matrassen zijn gemakkelijk te vervoeren in krappe ruimtes zoals trappenhuizen en hoeken omdat ze in een compact verzendingsformaat aankomen. Matrassen in een doos zijn handig en eenvoudig in gebruik tegen lage kosten. Het andere voordeel is dat de matrassen op maat gemaakt worden, naar uw wensen. 

Nadelen

De matras kan een sterke geur afgeven wanneer hij voor het eerst uit de doos wordt gehaald, en het kan enkele dagen duren voor deze volledig verdwenen is.

Matrassen gemaakt van lucht

Luchtmatrassen bieden comfort, ondersteuning en gemak in een oogwenk, of het nu voor kamperen, reizen, gasten of logeerpartijen is.

Voordelen

Met een elektrische pomp kunnen luchtmatrassen snel worden opgeblazen en leeggepompt.

Nadelen

De garantieperiodes zijn korter en ze zijn gevoelig voor defecten.

Waarom is het belangrijk om het juiste type matras te kiezen?

Het type matras dat u kiest heeft een grote invloed op hoe goed het voldoet aan uw slaapwensen en comfortvoorkeuren, dus weten hoe elke constructie werkt is van cruciaal belang om een goede beslissing te nemen. Bij sommige matrassoorten kunt u echter van meerdere constructies in één matras genieten – hybride matrassen bevatten bijvoorbeeld zowel spiraalveren als schuimmaterialen – zodat u er niet slechts één hoeft te kiezen.