Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent natuurlijk veel gezelligheid en lekker eten. Zelf gourmetten wij altijd met kerst. Ik vind het gewoon gezellig om lang te tafelen met het gezelschap en vind het altijd jammer als één iemand continu in de keuken staat om een heerlijk 6 gangen diner op tafel te zetten. Ik snap alleen wel dat mensen uitgekeken zijn op die ouderwetse gourmetschaal vol vlees die er al jaren hetzelfde uit ziet. Tijd om dus veel gourmet recepten met jullie te delen! En deze gourmet ideeën zijn enorm eenvoudig te bereiden!

Gourmet ideeën

Voordat ik begin met die verrassende gourmet ideeën, eerst enkele praktische tips. We hebben namelijk allemaal wel een moeder of oma die veel te veel in huis haalt, wanneer je daar blijft eten. Het is ook lastig inschatten hoeveel je in huis moet halen, want je hebt liever niet dat iedereen elkaar aan kijkt bij het pakken van een stukje vlees. Om jullie een richtlijn te geven: houd ongeveer 300 gr vlees aan per persoon. Dat is iets wat ik heb geleerd tijdens mijn 5 jaar durende bijbaantje in de slagerij. Natuurlijk vul je dit nog aan met de nodige groenten, vis en brood. Hieronder 3 gerechtjes die je zo kunt serveren en die heerlijk zijn op de gourmet.

Rozemarijnspiesje met varkenshaas en appel

Maak je stukje varkenshaas op de gourmet net iets interessanter door hem te combineren met appel en rozemarijn. Maak een marinade van 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel honing en een mespunt mosterd en laat hierin partjes appel en stukjes varkenshaas 30 minuten marineren. Spies vervolgens een partje appel en een stukje varkenshaas aan een takje rozemarijn (even voorprikken met aan sateprikker is handig).

gourmet idee

Parmezaan kip-krokantjes

Ook kip hoeft niet saai te zijn op de gourmet. Meng 3 eetlepels paneermeel met 1 eetlepel Parmezaanse kaas, wat tijm en een snuf zout. Klop in een ander kommetje een ei. Haal vervolgens de stukjes kip door het ei om het vervolgens door je paneermengsel te halen. Heerlijk met een bosuitje.

gourmet ideeën

Bananenvinken

Vind je gebakken banaan lekker? Dan moet je deze variant eens proberen! Snijd een banaan in stukjes en omwikkel elk stukje met een plakje ontbijtspek. Dat is alles! Ook leuk om deze samen met kinderen te maken!

gourmet recept

Deze en meer recepten voor de gourmet kun je vinden op Boodschappen.nl